Poliţiştii care l-au împuşcat pe bărbatul care i-a ameninţat cu o secure sunt cercetaţi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi poliţişti au fost destituiţi din funcţie foto: Arhivă Adevarul
Cei doi poliţişti au fost destituiţi din funcţie foto: Arhivă Adevarul

Doi poliţişti de la Postul de Poliţie Rurală Puieşti care au împuşcat, sâmbătă seară, un bărbat de 31 de ani din localitatea vasluiană Hălăreşti, sunt cercetaţi penal de procurori pentru tentativă de omor, după ce medicii au constatat că victimei i-a fost pusă viaţa în pericol.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, poliţiştii care au tras cu armamentul din dotare asupra bărbatului au executat, în total, 11 focuri de armă, după ce acesta a vandalizat o masină de poliţie şi a sărit la oamenii legii cu o secure.

„Pentru a şti cu exactitate câte gloanţe au fost trase în victimă, aşteptăm foaia de observaţie de la clinica din Iaşi unde a ajuns în final tânărul, precum şi expertiza medico-legală. Din cele constatate până acum, tânărul a fost împuşcat, mai întâi, în zona abdominală de către unul dintre agenţi şi, cum agresorul nu a căzut la pământ, ci, dimpotrivă, se îndrepta ameninţător cu securea spre poliţist, atunci a tras cu arma şi cel de-al doilea agent, rănindu-l pe tânăr undeva în zona fesieră", a declarat procurorul de caz, Alice Ruja.

Vezi aici de ec l-au împuşcat poliţiştii pe bărbatul de 31 de ani

De asemenea, procurorii vasluieni i-au întocmit dosar penal şi tânărului agresor, el fiind acuzat de ultraj, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal de armă albă.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite