Pieţele agroalimentare din Vaslui şi Bârlad nu se vor închide. Soluţia propusă de autorităţi

0
0

Autorităţile locale din Vaslui au decis să nu închidă cele două pieţe din municipiul reţedinţă de judeţ, anunţând măsuri suplimentare pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus.

În municipiul Vaslui sunt două pieţe agroalimentare, ambele funcţionând în spaţii închise. Teoretic, potrivit noilor reglementări, cele două pieţe ar fi trebuit să se închidă pentru 30 de zile. Primăria Vaslui anunţă că atât Piaţa Traian cât şi Piaţa Centrală vor rămâne deschise în continuare, însă după noi reguli.

”Astăzi, cele două pieţe au fost închise pentru igienizare şi dezinfecţie, însă de mâine cele două pieţe vor fi deschise. Pe parcursul zilei de astăzi se lucrează pentru asigurarea condiţiilor de respectare a prevederilor legale, respectiv deschiderea spaţiilor închise pentru reducerea riscului de contaminare cu SARS-CoV-2”, a precizat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Concret, pentru a se asigura circulaţia aerului, urmează a fi scoase o parte dintre geamuri, iar uşile vor rămâne larg deschise. De asemenea, tarabele vor fi distanţate. În cazul Pieţei Traian, oparte dintre comercianţi urmează a fi mutaţi la tarabele de pe platoul exterior. 

Pentru a asigura paza produselor, autorităţile vor suplimenta echipajele Poliţiei Locale ca vor supraveghea zona în permanenţă, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea. 

Şi în cazul pieţelor din municipiul Bârlad, autorităţile locale au anunţat că vor lua măsuri pentru a nu întrerupe activitatea micilor producători şi comercianţi.

„Suntem într-o zonă cu incidenţă mare de infectare şi trebuie să fim extrem de atenţi la ce măsuri de protejare a populaţiei luăm pentru perioada imediat următoare. În privinţa pieţelor locale, vreau să anunţ că s-au luat măsuri ferme pentru ca toate directivele naţionale să fie respectate întocmai, dar am gândit şi un plan de salvare a activităţii producătorilor şi comercianţilor, pentru a fi satisfăcute şi nevoile populaţiei. Sunt convins că activitatea pieţelor locale, pe care am stabilit-o şi care se va definitiva în cursul zilei de luni, va mulţumi pe toată lumea!", a declarat primarul Dumitru Boroş.

Astfel, în piaţa centrală, Sfântul Ilie, se vor muta în exterior comercianţii de lactate şi se vor stabil circuite pentru boxele de carne, dezafectând pereţii din nordul şi sudul compartimentului. La piaţa mică, o parte din cei care vând produse agroalimentare vor ieşi în exterior, alţii vor vinde direct la geam iar cei cu produse nealimentare, cărora nu li se aplică prevederile legale, rămân unde sunt, ei neavând flux mare de clienţi. Schemele de reorganizare ale celor două pieţe locale vor fi făcute publice, în amănunt, în cursul zilei de astăzi.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri