Mall-ul ţăranilor se mută în stradă. Comercianţii îşi vor vinde marfa în frig, în parcarea din faţa clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Iosefin din Timişoara FOTO Ş.Both
Piaţa Iosefin din Timişoara FOTO Ş.Both

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a găsit soluţia pentru ca timişorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă.

Dominic Fritz a găsit soluţia pentru ca timişorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă. 

Decizia guvernului prin care pieţele agroalimentare nu mai pot funcţiona în spaţii închise, începând de luni, l-a nemulţumit pe primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Acesta ar fi dorit să se lucreze la anumite reguli, însă nu a avut ce face şi trebuie să respecte regulile autorităţilor centrale. Fritz a trebuit să caute soluţii pentru ca oamenii să se poată aproviziona cu produse proaspete.  

Piaţa Iosefin, mall-ul ţăranilor, se va muta în stradă, iar vânzătorii de carne şi lactate se mută în căsuţele de Crăciun.

„Am găsit soluţii să ţinem toate pieţele deschise pentru ca timişorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă. Mi-aş fi dorit să lucrăm mai degrabă la reguli şi proceduri mai sigure pentru pieţele agroalimentare în spaţii închise şi la respectarea acestor reguli. Dar acum că există o hotărâre de guvern care închide pieţele din spaţii închise de mâine, n-avem încotro şi trebuie să ne adaptăm.  

Împreună cu colegii din Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Timişoara, cu directorul SC Pieţe SA şi cu Poliţia Locală am lucrat ieri şi azi la o soluţie pentru Piaţa Iosefin (care funcţionează integral într-un spaţiu închis) şi pentru halele de carne şi lactate din pieţele Badea Cârţan, Doina, Lipovei, 700, Giroc şi Dacia. 

În Piaţa Iosefin vom muta producătorii în parcarea din faţa pieţei şi vom improviza o piaţă volantă. Circulaţia între Bulevardul Regele Carol I şi Splaiul Tudor Vladimirescu va fi închisă.  

Piata Iosefin

Pentru comercianţii de carne şi lactate din toate pieţele menţionate mai sus, am început să montăm căsuţele folosite la târgurile de Crăciun şi Paşti în Piaţa Badea Cârţan şi Piaţa 700. Aşa toţi producătorii/comercianţii din pieţele agroalimentare din Timişoara vor putea vinde produsele lor în continuare” , a transmis Dominic Fritz. 

Piata Iosefin

Mall-ul agro-alimentar din Piaţa Iosefin a fost realizat din fonduri europene şi s-a deschis în 2013. Moderna piaţă are trei etaje şi condiţii civilizate pentru vânzarea produselor agricole. Ţăranii şi cumpărătorii au la dispoziţie şi un lift cu pereţi de sticlă. 

La subsolul mallului agricol se va află un depozit pentru comercianţi. La parter se vând fructe şi legume, pe mese de plastic, mezaninul era deschis pentru vânzătorii de flori şi peşte, iar la etajul doi au fost amplasaţi vânzătorii de brânzeturi, lactate şi carne. La utimul etaj erau cafenele şi fast-fooduri, precum şi alte spaţii de vânzare de mărfuri nealimentare. 
 

Piata Iosefin
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite