Piaţă de lux cu lifturi şi băi la polul sărăciei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluiul, oraşul cu cea mai mare rată a şomajului din ţară, va avea până în 2013 un spaţiu agroalimentar modern. Şantierul a fost deschis în această săptămână, iar lucrările costă 13 milioane de lei.

O piaţă subterană, parcări supraetajate şi spaţii noi pentru comercianţi vor fi amenajate în locul Pieţei Vidin din municipiul Vaslui. Demolarea Pieţei Vechi a început în această săptămână, iar lucrările la noul spaţiu sunt estimate la 13 milioane de lei, din fonduri proprii.

Potrivit şefilor din Primărie, contractul de execuţie a fost semnat la mijlocul săptămânii trecute. „Spre bucuria noastră, firma care a câştigat proiectul este din Vaslui, SC Star Construct SRL, ea concurând cu societăţi din Bacău, Baia Mare, Bucureşti şi Iaşi. Deja au început demolările", a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Comercianţii au rămas nostalgici

Potrivit proiectului, Piaţa Vidin se va transforma radical. Noul complex agroalimentar se va întinde pe o suprafaţă de 4.300 de metri pătraţi şi prevede o parcare supraetajată pentru 151 autovehicule.
Noua piaţă va avea sectoare separate pentru tarabele comercianţilor de legume şi fructe, un sector de carne, unul pentru peşte, sector de lactate, dar şi spaţii separate pentru florării sau magazine alimentare.

Va exista, de asemenea, şi un spaţiu pentru păsări vii, dar şi o zonă de spaţiu verde. Accesul între piaţă şi parcare se va face cu ajutorul a două lifturi, dar şi pe scări.

„Vor dispărea clădirile care închid cumva zona în acest moment şi care blochează şi traficul. Practic, legăm activitatea de modernizare a Centrului Civic de această piaţă, de modernizarea întregii zone centrale", a mai spus edilul-şef. Lucrările vor fi terminate la sfârşitul lui 2013, iar până atunci comercianţii din piaţă au fost mutaţi pe terasa aflată lângă mall-ul din centrul oraşului. Oficialii se aşteptau ca noua piaţă improvizată să fie plină de comercianţi. Cu toate acestea, mulţi au preferat să îşi vândă zarzavaturile pe trotuar lângă vechea piaţă.

image

„Până când vor începe să spargă eu voi rămâne tot aici. După aia nu cred că mai vin, deoarece mi-e frică că vor creşte chiria la tarabă. Noi, producătorii, nu ne putem permite să închiriem o tarabă la preţuri mai mari", a spus Vasile Bordeianu, un ţăran care vindea câteva legături de pătrunjel.

„Lumea încă nu s-a învăţat, dar sperăm să avem clienţi. Singura diferenţă e că acum stăm cu toţii în aer liber. Oricum, se cunoaşte că vasluienii încă nu ştiu că ne-am mutat"
, a spus şi Elena Mihai.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite