Peste 500 de persoane au mărşăluit pe străzile din Vaslui scandând: ”România-i ţara mea, nu moşia lui Dragnea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi proteste de stradă sunt anunţate atât la Vaslui, cât şi Bârlad, începând cu ora 18.00. Sute de vasluieni s-au adunat în ultimele zile în cele două oraşe pentru a manifesta faţă de modificările aduse legislaţiei penale de Cabinetul Grindeanu.

UPDATE: Protestul s-a încheiat Piaţa Civică, manifestanţii anunţând că vor continua protestele şi sâmbătă.

UPDATE: Peste 500 de persoane au mărşăluie pe străzile din Vaslui, scandând lozinci împotriva guvernanţilor, dar şi a liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. ”România-i ţara mea, nu moşia lui Dragnea”, ”A minţit poporul Dragnea, infractorul”, ”Infractorii, noaptea, ne-au furat dreptatea” sunt câteva din lozincile scandate de manifestanţi.

La fel ca joi seara, vasluienii au s-au deplasat în marş pe traseul Centru- Gară- Rond APM- Buium - Centru. 

Protestul continuă în Piaţa Civică

UPDATE: Aproximativ 200 de vasluieni s-au adunat în Centrul Civic şi protestează împotriva guvernanţilor.

Manifestanţii din Vaslui şi-au dat întâlnire din nou în Piaţa Civică a oraşului, acolo unde joi seara s-au adunat aproape 500 de persoane. Nemulţumirile vasluienilor au fost amplificate de declaraţiile recente ale liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean, care a afirmat despre protestatari că sunt nişte ”răgălii” şi ”imbecili”.

image

Afirmaţiile liderului PSD de Vaslui au fost taxate de manifestanţii din Vaslui şi  Bârlad, care au scandat lozinci împotriva acestuia. 

”Ne exprimam public indignarea pentru declaratiile jignitoare ale domnului Dumitru Buzatu, declaratii in care noi, protestatarii, am fost denumiti “ragalii, ii recunosc dupa ragetele pe care le scot”, a afirmat medicul George Silvestrovici. 

În plus, manifestanţii au lansat liderului PSD o invitaţie la o dezbatere publică, care urmează a se desfăşura vineri seara, începând cu ora 19.00. Liderii PSD Vaslui au anunţat vineri că desfăşoară şi ei o dezbatere publică pentru a face cunoscute prevederile OUG,

”Îi amintim domului Buzatu ca o dezbatere se face intr-o atmosfera de respect, dupa niste reguli. Asadar, pentru a ajunge fata in fata in cadrul unei dezbateri, solicitam ca domnul Buzatu in prealabil sa isi ceara scuze public fata de protestatari(multi dintre care l-au si votat) si sa isi retraga declaratia calomniatoare. Dezbaterea va avea loc la initiativa vasluienilor care protesteaza in aceste zile si va avea un moderator neutru. Asadar, astazi, 3 februarie, ora 19, la sala de conferinte a hotelului Racova, va avea loc o dezbatere organizata pe tema ordonantelor in format restrans, dezbatere care va fi transmisa public. 

image

Invitam organizatia judeteana a PSD Vaslui in frunte cu domnul Dumitru Buzatu dar si parlamentarii coalitiei de guvernare.  Chiar daca pe 2 februarie  am fost 500 de protestatari, zi dupa zi vom fi si mai multi, si tineti cont ca multi vasluieni protesteaza in Iasi, in Bucuresti, in Cluj si in alte orase ale tarii si peste hotare. Noi vom continua sa protestam pana la capat impotriva dezincriminarii abuzului in serviciu. Nimeni nu e mai presus de lege. Titlul dezbaterii va fi : „Dreptul nu înseamnă manevrarea normelor de procedură legislativă împotriva scopului lor”(apud Universitatea de Vest din Timişoara, 2 februarie 2017)”a mai precizat George Silvestrovici.

Marş de protest Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite