Peste 3.000 de oameni din Zorleni nu au apă potabilă din cauza inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile vasluiene au dispus închiderea de urgenţă a sistemului de alimentare cu apă potabilă din localitatea Zorleni, acolo unde s-a constatat o cantitate mult prea mare de bacterii care poate produce îmbolnăviri în rândul populaţiei.

Problemele au apărut din cauza inundării unuia dintre puţurile de alimentare cu apă din pânza freatică a sistemului centralizat, odată cu revărsarea pârâului din localitate, în urma precipitaţiilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute.

„Rezultatele analizelor de laborator au evidenţiat că, din punct de vedere bacteriologic, încărcătura microbiană din apa prelevată după inundaţii din reţeaua publică din Zorleni este mare. De asemenea, şi din punct de vedere chimic, turbiditatea era depăşită de şase ori faţă de valoarea maximă admisă. În aceste condiţii, se recomandă curăţarea şi dezinfecţia cu substanţe clorigene a reţelei şi rezervorului de depozitare a apei", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autorităţile locale din Zorleni susţin că DSP nu le-a comunicat rezultatele analizelor de laborator, însă problema calităţii apei din reţeaua publică ar fi fost rezolvată.

„Încă de la inundarea unuia din cele patru puţuri, am decis să-l închidem pentru a nu mai afecta calitatea apei din rezervorul din care se face distribuţia în reţea. Am procedat la dezinfecţia reţelei şi a bazinului colector şi acum aşteptăm prelevarea de noi probe să vedem dacă apa este potabilă", a precizat primarul comunei Zorleni, Paula Hultoană.

Pentru aprovizionarea cu apă, populaţia din Zorleni are ca surse alternative fântânile din localitate.

Citeşte şi:

Ploile au făcut ravagii şi în judeţul Vaslui. Peste 20 de gospodării din localitatea Zorleni au fost inundate de apă. Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben

Transport cu ajutoare trimis de CJ Vaslui în zona afectată de inundaţii

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite