Penalizări la banii pentru mere, lapte şi corn în şcolile din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vasluieni primesc lapte, corn şi mere la şcoală
Elevii vasluieni primesc lapte, corn şi mere la şcoală

Trei sferturi din primarii vasluieni n-au decontat până pe 30 septembrie cheltuielile din al doilea semestru din anul şcolar 2010-2011. Ei iau deja o „amendă“ de 5%

Pentru ultimul semestru al anului şcolar 2010-2011, zeci de primării şi consilii locale din judeţ nu au depus cererile pentru decontarea cheltuielilor legate de hrana elevilor. Termenul limită era 30 septembrie, iar primarii care au depăşit această dată sunt penalizaţi deja cu 5% din valoarea sumei, sancţiunile urmând a fi din ce în ce mai mari.

Hrană de 580.000 de lei

„Fac un apel prin care doresc să mobilizez primăriile şi consiliile locale să depună cât mai repede cererile pentru mere, pentru a nu suferi penalizări la plată“, a spus Petru Botez, directorul APIA Vaslui. El a precizat că, dacă pentru semestrul I al anului şcolar 2010–2011 au fost primite 75 de cereri, pentru cea de-a doua parte a anului şcolar au fost depuse doar 19 cereri, prin care urmează să fie decontată suma de 236.802 de lei.

Cum pentru întreg semestru II al anului şcolar amintit a fost alocată suma de 580.490 de lei, celelalte 56 de primării din judeţ au uitat că mai au de primit aproximaiv 343.000 de lei, aceştia urmând a fi taxaţi cu 5%.

Penalizări de 1% pe zi

În situaţia în care este depăşită data de 31 octombrie se va aplica o penalizare de 10%, iar după data de 1 decembrie, se mai adaugă o penalizare de 1% din valoarea facturii pe fiecare zi de întârziere.Adrian Pantea, primarul comunei Boţeşti este unul dintre edilii care au uitat să depună o cerere la APIA. „Nici nu am ştiut că cerererile se depun până în septembrie, fără să primim penalizare. Cei de la APIA ar fi trebuit să ne anunţe din timp, nu acum“, a spus edilul.

Elevii vasluieni vor primi şi în acest an mere în baza programului finanţat de Uniunea Europeană prin care se urmăreşte încurajarea consumului de fructe în şcoli. Activitatea de licitare, asigurarea cantităţilor necesare şi livrare la nivelul fiecărei unităţi şcolare este coordonată de Consiliul Judeţean Vaslui, urmând ca fiecare comunitate locală să depună cereri de decontare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite