O scrisoare a primarului Vasile Pavăl a creat panică printre vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de vasluieni au luat cu asalt Primăria municipiului Vaslui, după ce s-au trezit cu o notificare primită în cutia poştală prin care erau anunţaţi că sunt debitori la bugetul local.

Locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ care, în primele săptămâni ale anului, şi-au achitat taxele şi impozitele locale pentru a beneficia de reducerea de 10 procente, s-au trezit că au datorii la buget. Notificarea au primit-o chiar printr-o scrisoare semnată de primarul Vasile Pavăl. Potrivit acesteia, oamenii au fost anunţaţi că au câteva zeci de lei restanţe, în ciuda faptului că ei şi-au achitat aceste dări. 

În realitate, aceste restanţe nu sunt altceva decât o greşeală a sistemului informatic din cadrul Serviciului Financiar al Primăriei Vaslui. Mai exact, sumele apar ca debite până pe data de 31 martie, atunci când este data limită la care contribuabilii primesc reducerea de 10%, iar de la 1 aprilie ele vor fi scăzute. Spre exemplu, un vasluian care avea de  achitat un impozit pe casă de 120 de lei nu a plătit decât 108 lei, diferenţa de 12 lei fiind considerată debit.

„Contribuabilii care au efectuat plata cu anticipaţie a impozitului figurează în evidenţele fiscale cu obligaţii financiare neachitate, reprezentând contravaloarea bonificaţiei acordate până la data de 31 martie. După această dată, în conformitate cu prevederile legale menţionate, sumele respective vor fi date la scădere“, ne-a declarat Eugen Boţ, şeful Serviciului Financiar din Primăria Vaslui. 

Citeşte şi:

S-a votat! Vasluienii vor avea impozite şi taxe mai mari începând din 2014

Vasile Pavăl este printre cei mai bine plătiţi primari din ţară. Află aici ce salariu are edilul!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite