O fată de 16 ani a murit la Spitalul Județean din Vaslui în urma unei anestezii. Cu o săptămână în urmă, un tânăr a murit din aceeași cauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă de 16 ani din comuna vasluiană Codăieşti a murit, sâmbătă după-amiază, la Spitalul de Urgenţă Vaslui, în urma unei operaţii de apendicită şi de extirpare a unui chist ovarian, după ce medicii au decis să prelungească perioada de anestezie, fata intrând în stop cardio-respirator, informează Mediafax.

Incidentul vine la o săptămână după ce un bărbat de 29 de ani din localitatea vasluiană Fereşti, a murit la scurt timp după ce i-a fost administrat un anestezic de către medicul specialist de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, înainte de o operaţie de hernie de disc.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, adolescenta a ajuns la spital pentru o operaţie de apendicită. În timpul desfăşurării intervenţiei chirurgicale, medicii au constatat că fata are şi un chist ovarian, astfel că au decis să prelungească perioada de anestezie pentru a-i putea extirpa şi chistul respectiv.

După cele două operaţii, însă, adolescenta a intrat în stop cardio-respirator şi în pofida eforturilor medicilor nu a mai putut fi salvată.

„Vom declanşa o anchetă în acest caz şi aşteptăm rezultatele necropsiei pentru a vedea cauza exactă a decesului. În cursul zilei de mâine (luni - n.r.) vom anunţa şi Poliţia şi Colegiul Medicilor care să ancheteze acest caz", a declarat, duminică, directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

Medicul anestezist de la SJU Vaslui, care s-a ocupat de cele două cazuri, şi-a dat demisia după moartea adolescentei.

El era medic pensionar, spitalul apelând la serviciile lui din cauza lipsei medicilor specialişti în cadrul secţiei anestezie terapie intensivă.

Poliţiştii vasluieni şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au declanşat anchete după ce un tânăr în vârstă de 29 de ani, din localitatea vasluiană Fereşti, a murit la scurt timp după ce i-a fost administrat un anestezic de către medicul specialist înainte de o operaţie de hernie de disc.

„Bărbatul a fost internat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru o operaţie de hernie de disc, însă, în timpul inducţiei anesteziei generale, a intrat în stop cardio-respirator. Ulterior, din cauza stării grave în care se afla, a fost transferat la unitatea medicală din Iaşi, unde, în mai puţin de 24 de ore, a decedat", declara, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Tată al unui copil de patru ani, tânărul venise de la muncă din Italia să se opereze de hernie de disc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite