O familie întreagă în arest preventiv după ce şi-a folosit proprii copii de 9 şi 14 ani pentru a vinde substanţe interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Manea (62 ani), soţia acestuia, Cristina Silion (43 ani) şi doi dintre copiii lor, de 22, respectiv 27 de ani, au fost arestaţi prevenitv pentru trafic de substanţe halucinogene

Tribunalul Vaslui a emis mandate de arestare preventivă pe numele a 4 persoane, din municipiul Bârlad, cercetate pentru comiterea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată şi constituirea unui grup infracţional organizat.


Capul reţelei Viorel Manea ( 62 ani), soţia Cristina Silion (43 ani) şi copiii lor Andrei Manea (27 ani) şi Ioana Manea (22 ani) au fost reţinuţi pe 1 iunie, măsură dispusă de procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, iar o zi mai târziu, pe 2 mai, au fost prezentaţi la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, faţă Elena Manea (23 ani), tot fiică a soţilor traficanţi, a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

"În perioada 2014 – 2016, aceste persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comercializării substanţelor cu efecte psihoactive către tineri din municipiul Bârlad. Activitatea era desfăşurată în mod direct sau prin intermediul unor minori cu vârste sub 14 ani,  în mod continuu, până în prezent", precizează procurorii.

Cei mai mici dintre copii soţilor Manea, de 9, respectiv 14 ani, erau îndemnaţi să distribuie şi să vândă produse etnobotanice. La domiciliul lor au fost găsiţi bani provenind din acest "bussines", dar şi plicuri cu substanţe.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri