Modernizare Pieţei Vidin, motiv de scandal! Mai mulţi vasluieni au cerut să se renunţe la lucrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii spun că lucrările se efectuează prea aproape de blocuri
Oamenii spun că lucrările se efectuează prea aproape de blocuri

Nu trece o zi fără să aibă dureri de cap sau fără să se certe cu lucrătorii. Vorbim despre locatarii blocului 68 din municipiul Vaslui care sunt nemulţumiţi de modul cum se efectuează lucrările la Piaţa Vidin. Oamenii spun că excavatoarele sunt mult prea aproape de bloc şi că le strică izolaţia.

Începând cu jumătatea lunii mai, Piaţa Vidin din municipiul reşedinţă de judeţ, sau Piaţa Veche, cum mai este cunoscută printre vasluieni, a intrat într-un proiect de modernizare, ceea ce înseamnă că această piaţă se va transforma într-un dintre cele mai moderne din întreaga ţară.

De atunci, locuitorii blocurilor de lângă amplasamentul pieţei spun că nu au nici o zi de linişte. Lucrătorii firmei care se ocupă de demolare au aşezat delimitarea şantierului la aproximativ un metru faţă de bloc. Ei se plâng că pereţii au început să se crape şi că  le strică izolaţia apartamentelor.

„Eu înţeleg că tebuie să efectueze lucrări, dar să fie atenţi Şi la ce este în jur. Nu le pasă deloc că sunt blocuri cu bulină, că noi am plătit pentru izolaţie sau că nu mai avem linişte deloc în case. Intră cu maşinile acelea mari şi ajung să sape la nici macar 1 metru faţă de bloc?! Păi este normal?", ne-a spus furioasă, Simina Valet, o locatară a blocului 68, susţinută şi de vecinii ei.



Primăria s-a scos basma curată

Oamenii spun că au încercat să vorbească cu primarul, însă nu au reuşit să dea de el pentru a primi o explicaţie. Reprezentanţii Primăriei Vaslui au declarat că vor merge în zonă pentru a vorbi cu oamenii, iar dacă se va constata că, într-adevăr, există pagube, atunci va cere constructorului să plătească.

„Oamenii sunt nemulţumiţi şi îi înţelegem. Vom lua în considerare o analiză atentă a solicitărilor primite de la locatari şi vom merge să vorbim din nou cu ei. De asemenea, dacă constructorul care efectuează lucrărire va produce vreo daună materială cetăţenilor care locuiesc în zonă, acesta va plăti pentru fiecare pagubă produsă", a spus Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui.

Termenul final al acestui proiect este decembrie 2013, iar până atunci, locuitorii blocurilor nu ştiu cum vor rezista. Demolările sunt aproape de final şi în maxim o săptămână, amplasamentul va fi liber, pentru a se începe excavaţiile pentru fundaţie.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

 

În unele zone utilajele au săpat la un metru de bloc
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite