Mesajul dur al unui român din Germania, pentru preşedintele Iohannis: „Le-aţi dat ţara înapoi. Aţi câştigat uşor, deşi nouă ne-a fost greu să votăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mihai Tufă, arhivă personală
FOTO Mihai Tufă, arhivă personală

Mihai Tufă este unul dintre miile de români din diaspora, care a stat ore în şir la coadă pentru a vota la alegerile din 2014, convins că României i-a venit vremea schimbării.

Originar din Vaslui, În prezent, Mihai, care profesează ca fotograf, locuieşte în Lisabona, însă alegerile prezidenţiale l-au prins în Germania, unde a stat la cozi interminabile pentru a putea vota. Acum, se simte trădat şi umilit.

Redăm integram mesajul transmis de Mihai Tufă, din Portugalia, preşedintelui Iohannis:

”Am stat ore întregi în ploaie la Hamburg ca să vă votez în turul II. Am fost, până ieri, optimist, mulţumit. Am urmărit cu mare atenţie şi preocupare poziţiile manifestate recent de actorii politici ai României faţă de circul mediatic pus la cale de slujbaşii media ai unui infractor şi securist dovedit în lupta cu autorităţile unui stat pe care ni-l dorim a fi de drept.

Bănuiesc că la fel aţi urmărit şi dumneavoastră ceea ce se întamplă, atent, cu preocupare, motiv suficient  pentru a defini simpla punere în practică de către ANAF a unei decizii definitive a unei instanţe româneşti drept ”un banal act administrativ’, a cărui ducere la îndeplinire poate întâlni ”deschidere la factorii de decizie” şi poate suporta ”soluţii convenabile”.

”Aţi uitat cine şi de ce v-a votat”

Ori aici avem o problemă, că nu pentru asta v-am ales. În urmatorul minut al acestei declaraţii aţi intrat la Biblioteca Central Universitară pentru a vorbi frumos şi gol despre ”Primăvara societăţii civile”, despre ”altfel de politică”, ”controlul riguros al calităţii oamenilor”, ‘înnoirea clasei politice”, ”integritate”, ”responsabilitate”. Nu v-a fost dejoc jenă? Măcar faţă de domnul Gabriel Liiceanu, prezent, dacă nu de audienţa sau de cei care v-au ales?

Bănuiesc că, urmând logica celor declarate şi parafrazându-l pe Iliescu, consideraţi că proprietatea statului e un moft. Deşi sunteti un atent şi preocupat urmăritor în cele mai multe dintre situaţiile asupra cărora vorbitţi sau taceţi, în acest caz cred ca nu sunteti deloc atent ori aţi uitat. Bag seama ca aţi uitat cine şi de ce v-a votat. Altfel nu ati fi ajuns ieri să cauţionaţi ”jurnalismul” proferat la Antena 3 şi să săriţi în apărarea libertăţii de exprimare violentă.

Fix acel tip de jurnalism care în campania din 2014 ne amintea ca sunteţi traficant de copii. Nu i-am crezut atunci. Nu îi cred nici azi. Însă cred ca sunteţi un traficant de voturi de cea mai joasă speţă. Când aţi caştigat alegerile aţi făcut-o pe seama disperării şi speranţei a milioane de români că se poate şi altfel. Aţi caştigat uşor, deşi nouă ne-a fost greu să votăm. Aţi caştigat datorită celor cărora ieri le-aţi traficat voturile. Aţi cauţionat ieri, într-un minut de vorbe, toată maşinăria infectă a unui sistem în fata căruia aţi fost ales să opuneti altceva, acel alt fel de a face politica


În seara victoriei a milioane de romani, aţi proclamat pe Facebook ”Am caştigat” ! ”Ne-am luat ţara înapoi!”. Ieri aţi dezamăgit. Au caştigat. Le-aţi dat ţara înapoi înainte măcar ca statul în fruntea căruia aţi fost ales să aibă şansa să îşi recupereze prejudiciul în urma unui furt grosolan. Le-aţi dat tara înapoi. Cristianei Anghel, lui Dan Voiculescu, lui Liviu Dragnea, care îşi permite să ameninţe guvernul Ciolos, lui Şerban Nicolae, lui Mădalin Voicu, cuţitarului Nicolae Paun, chiar şi lui Ponta şi tuturor ca ei din teritoriu. A, şi Antenei 3 şi telespectatorilor care îi urmăresc cu mare atenţie şi preocupare. Să va bucurati, zic, de noua tabară de susţinatori!
Cu noi o sa vă mai întâlniţi probabil la urmatoarele alegeri, deşi aţi face bine să nu candidaţi. Cred ca e singurul gest de respect care v-a ramas de făcut. Dezamagirea care aţi devenit şi moralitatea pe care o clamaţi vă obligă.

Marius Ursu, Franţa: ”Ne-aţi promis un viitor în care legea nu va fi pusă la îndoială”

Marius Ursu (foto jos) este unul dintre miile de români din Diaspora care şi-au exprimat dezamăgirea faţă de preşedintele Klaus Iohannis, după ce acesta a afirmat că ANAF a avut o ”abordare heirupistă”  în cazul Antenelor.



Fost profesor de istorie la Iaşi şi Vaslui, Marius Ursu s-a stabilit în Franţa, în urmă cu patru ani, alături de soţia sa, care este kinetoterapeut. Pentru o vreme Marius a fost translator la graniţa italiano-franceză, însă în prezent deţine o afacere. Mărturiseşte s-ar mai întoarce în România numai dacă ar avea garanţia că legile vor fi egale pentru toţi, că va dispărea birocraţia şi că Parlamentul nu va mai acţiona la comanda unor trusturi de presă. 
La alegerile din 2014, Marius Ursu şi soţia sa, Anca, au făcut un adevărat tur de forţă între Geneva şi Paris, pentru a reuşi să voteze.

marius ursu
”Sunt unul dintre naivii care au stat zile şi nopţi pe drumuri, la cozi infernale la ambasade şi consulate, pentru a  vota. Am facut-o cu speranţă, deşi drumurile la Paris şi la Geneva - în turul II, nu au fost deloc simple. Dacă adaug şi hotelurile, autostrazile şi trenurile platite, zilele neremunerate de la serviciu, ale mele şi ale soţiei, ajung la o suma destul de mare. Votul oferit dumneavoastra, domnule Preşedinte Iohannis, l-am privit ca pe o garanţie pentru viitor. Un viitor în care legea nu va fi pusă la îndoială, institutiile îşi vor desfasura activitatea fără presiuni, sugestii şi indicaţii preţioase”, afirmă Marius Ursu.


Fostul profesor se simte de preşedintele care a promis că ”ne va da ţara înapoi” şi că mai degrabă ar fi donat cei 1500 de euro, cheltuiţi cu ocazia deplasărilor pentru a vota unor orfelinate.

” Vă spun sincer, dacă aş fi banuit măcar o secundă ca veţi ceda şantajului unor indivizi care ocupă fraudulos o clădire a statului, de la un post de televiziune renegat tocmai de acei români care v-au votat in 2014, aş fi donat fără ezitare banii cheltuiţi în acel noiembrie de tristă amintire la un orfelinat. Poate nu vă pasă ce au ajuns sa creadă oamenii care s-au uitat la dumneavoastră cu speranţă, oamenii care s-au făcut ca nu vă văd emoţiile şi erorile din campanie, concediile prelungite, scandalurile cu proprietăţile din Sibiu ori faptul că vă lasaţi condus de un consilier unsuros şi machiavelic precum Dan Mihalache. Domnule Preşedinte, nu sunteţi nici primul nici ultimul om politic care-şi dezamăgeşte electoratul. Vă urez drum bun alături de publicul captiv al posturilor lui Dan Voiculescu. Ştiu că vă veţi simţi în studiourile lor ca peştele în apa. Gaşca lui Gadea ştie la perfecţie să dea jos scamele de pe sacourile politicienilor şi se pricepe de minune să se contorsioneze.”, a transmis Marius Ursu preşedintelui Iohannis.


 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite