Medicii urgentişti din Bârlad, la un pas să demisioneze. Amenzile DSP Vaslui au deschis Cutia Pandorei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre medicii urgentişti de la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad au depus demisiile azi dimineaţă (23 martie) şi tot azi au revenit asupra deciziei

Doctorul Diana Terchi, şef al Compartimentului Primiri Urgenţe Bârlad şi medicul Cristian Vladu au fost la un pas de a-şi da demisia. Astăzi, 23 martie, au depus cererile. La scurt timp, după discuţiile în Comitetul Director, şi le-au retras.

"Am reevaluat situaţia, am depăşit stresul şi la final s-a revenit asupra intenţiilor. Nu este nicio demisie", a precizat, pentru "Adevărul", Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului Municipal "Elena Beldiman".

Intenţia celor doi medici de a demisiona a venit la scurt timp după ce corpul de control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanşat ancheta la Bârlad ca urmare a decesului în drum a unui pacient de 84 de ani, la puţin timp după ce a ieşit pe uşa spitalului. Incidentul s-a petrecut pe 9 martie.

Ca primă măsură, DSP a dat un avertisment spitalului şi trei medici urgentişti au fost amendaţi cu câte 1.000 lei.

Dr. Diana Terchi a fost amendată pentru simplul fapt că este şef CPU şi răspunde pentru orice disfuncţie a compartimentului. Pe 8 martie a fost de gardă doctorul Vladu, iar pe 9 martie a fost de gardă dr. Svetlana Andronachi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite