Mai mulţi cetăţeni moldoveni au încercat să intre în România minţind că trebuie să depună jurământul pentru cetăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
control albita

Nouă cetăţeni din Republica Moldova sunt cercetaţi de autorităţile judiciare române după ce au încercat să intre în România prezentând documente justificative false.

Grupului de moldoveni a încercat să intre în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, în două transporturi diferite. Astfel, pe 2 decembrie, în jurul orei 07.00, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cinci cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 24 şi 52 de ani, pasageri într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-au prezentat pentru pentru controlul de frontieră alte patru persoane cu cetăţenie moldovenească, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, pasageri într-un autoturism înmatriculat în tot în Republica Moldova, 

În ambele cazuri, la controlul de frontieră, pentru a justifica scopul călătoriei şi a li se permite intrarea în ţară, pe lângă documentele de identitate, persoanele au prezentat şi documente prin care au încercat să dovedească faptul că autoritatea competentă le-a aprobat cererile de redobândire a cetăţeniei române, urmând ca depunerea jurământului de credinţă faţă de România să aibă loc în data de 2, respectiv 3 decembrie 2020.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, acestea fiind false.

”Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele nu figurează în evidenţele autorităţii cu dosare depuse pentru redobândirea cetăţeniei române şi nici cu programare pentru depunerea jurământului de credinţă. Persoanelor nu le-a fost permisă intrarea în ţară, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deuz de fals şi complicitate la falsificarea de instrumente oficiale”, au precizat oficialii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cererea pentru urna specială, necesară alegătorilor aflaţi în carantină sau izolare la domiciliu

Visul lui Orban: „PSD trebuie să stea departe de putere 10 ani, dacă nu şi mai mult”. Ce spune despre o eventuală alianţă USR-PSD

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite