Liceenii din Bârlad care au impresionat lumea business IT cu proiectele lor. Profesor: "Pe scurt, am luat tot"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Giurcanu şi elevii premiaţi FOTO Facebook / Vlad Giurcanu
Profesorul Giurcanu şi elevii premiaţi FOTO Facebook / Vlad Giurcanu

Un grup de 20 de elevi ai colegiului Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" Bârlad, singurii liceeni participanţi la o sesiune organizată de Facultatea de Informatică Iaşi, au fost remarcaţi şi premiaţi, juriul fiind format din reprezentanţi ai mediului business IT

"Codreniştii" au participat la o întreagă sesiune alături de studenţi şi masteranzi IT în cadrul unui parteneriat cu Facultatea de Informatică Iaşi şi Organizaţia studenţilor. Timp de o lună, în fiecare weekend, liceenii au luat parte la cursuri iar la final au prezentat proiectele lor pe teme impuse.

Cei 20 de elevi ai Colegiului Naţional "Gh. R. Codreanu" Bârlad au fost remarcaţi de mediul academic şi de reprezentanţii business IT, trei dintre ei fiind premiaţi. Victor Savu (Clasa aa XII-a) a primit premiul I şi a fost nominalizat pentru premiul acordat celui mai bun proiect. Acesta a prezentat proiectul "Microservicii web". Alexandru Mocanu (clasa a XII-a) şi Ştefan Paşcanu (clasa a X-a) au obţinut medalii.

"Pe scurt: am luat totul. Expunerea mediatică a performanţei nu a fost pe măsura efortului depus. Toată presa este mult mai dedicata subiectului campanie electorală. Iniţiativele din zona educatiei oricât de viguroase ar fi nu au darul sa trezească din hipnoza consumatorul obişnuit cu altfel de conţinuturi. Elevi de clasele IX ,X ,XI şi XII-a au concurat cu studenţi de anul II,III sau masteranzi. Trainingul a fost pe diverse arii. Eu am participat la BackEnd Development .NET C#. Sesiunea s-a incheiat cu predarea de proiect final la care am fost nominalizati cu premiul I. Partea mai interesanta abia acum vine : proiectele au fost evaluate de reprezentati ai mediului de business IT din Iaşi.  Deci nu de persoane din educational. Si asta chiar este ceva. Nu ?", a spus profesorul Vlad Giurcanu, formatorul liceenilor.

Acesta a precizat pe pagina personală de socializare că în sala Coppin din Palas Mall - Iaşi, unde a avut loc premierea, au fost prezente aproximativ 200 de persoane: "Mi-a fost foarte greu să îmi păstrez o karmă impasibilă când auzeam şuşotindu-se: au venit ăştia din Bârlad şi au luat tot".

Citeşte şi:

Liceenii români care au dat clasă doctoranzilor IT. Profesor: „Informatica aplicată îi face să devină creativi“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite