La doar 14 ani, un băiat din Vaslui este cercetat în 11 dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Bârlad a emis  mandat de arestare preventivă pe numele unui minor, în vârstă de 14 ani, domiciliat în localitatea vasluiană Cîrja, suburbie a oraşului Murgeni, faţă de care poliţiştii au efectuat cercetări pentru comiterea mai multor fapte penale.

Minorul este cercetat de poliţişti în 11 dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, furt calificat, distrugere, infracţiunilor prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă privind pescuitul şi acvacultura şi a unor tentative la infracţiunea de furt calificat.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în perioada  iunie-noiembrie 2012, minorul a pătruns fără drept în curţile şi locuinţele a 10 persoane din surburbia Cârja, din oraşul Murgeni. Din şapte locuinţe a  sustras bunuri, cum ar fi unelte de pescuit, telefon mobil, ceas, produse alimentare. În două situaţii, minorul a fost susprins de proprietari şi a renunţat la comiterea faptelor, iar dintr-o altă locuinţă nu a sustras bunuri. La comiterea a patru fapte, suspectul a fost sprijinit de alţi minori în vârstă de 12, respectiv 16 ani.

De asemenea, minorul este cercetat într-un dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de furt piscicol şi deţinerea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial. În fapt, în luna septembrie a anului trecut, minorul şi alţi doi tineri, în vârstă de 21 şi respectiv 26 ani au mers la o fermă piscicolă aflată în vecinătatea localităţii de domiciliu, pentru a sustrage peşte. În momentul în care se pregăteau să intre în bazin, au fost surprinşi de angajaţi ai societăţii respective, moment în care au fugit, abandonând plasa de pescuit tip setcă.  

Minorul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a dispus arestarea preventivă a minorului pe o perioadă de 14 zile.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite