Judeţul Vaslui, în fruntea topului şomerilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Vaslui continuă să deţină supremaţia în ceea ce priveşte numărul şomerilor la nivel de ţară. Potrivit statisticilor întocmite în luna ianuarie, rata şomajului înregistată este de 10,99%, fiind cea mai mare din România.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, în luna ianuarie, în evidenţe, erau înregistraţi 16.898 de şomeri. Dintre aceştia, 5.537 primesc indemnizaţie, ceea ce înseamnă că mai bine de două treimi dintre vasluienii fără un loc de muncă nu au niciun venit. De menţionat că cei mai mulţi dintre şomeri din judeţul Vaslui sunt bărbaţi.

Doar 142 de locuri de muncă vacante

Vasluienii care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi la sediul Agenţiei care a anunţat că până pe 13 februarie, în judeţ, sunt disponibile doar 142 de oferte.

Pentru şomerii cu studii superioare sunt disponibile 16 locuri de muncă în următoarele meserii: inginer construcţii, manager zonă, consilier juridic, manager proiect, contabil şef. 

Celelalte 119 de posturi sunt pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, calificate în meserii precum:maistru, tehnolog, tehnician operator industria de calcul, instalator tehnico–sanitare, sudor, confecţioner produse textile, şabloner, CTC-ist, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, serigraf, şablonier, spălător auto frizer-coafor, vulcanizator, asistent medical generalist, agent de vânzări de credit, muncitor necalificat.

Potrivit AJOFM Vaslui, 108 dintre cele 142 posturi sunt disponibile în Vaslui, 24 în Bârlad şi 10 în Huşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite