ISU Vaslui va achiziţiona în acest an o autoşenilată şi trei freze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, colonelul Neculai Olaru, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta pompierii vasluieni vor achiziţiona o autoşenilată şi trei autofreze prin Programul Operaţional Regional.

Experienţa ultimilor ierni, dar mai ales gradul avansat de uzură al autovehiculelor din dotare, i-a determinat pe pompierii vasluieni să facă demersurile necesare pentru a se dota cu o autoşenilată şi trei autofreze necesare în intervenţiile în zonele greu accesibile. Autoşenilata are tracţiune 8X8 şi operează pe orice vreme şi pe orice tip de teren, la temperaturi de la minus 40 la plus 40 de grade Celsius.

„Vrem neapărat să ne dotăm parcul auto cu aceste autovehicule. În prezent, mai bine de jumătate din autovehicule prezintă un grad avansat de uzură. Spre exemplu, un număr de 14 dintre autovehicule au o vechime mai mare de 20 de ani“, a declarat colonelul Neculai Olaru. 

Pentru anul 2014, ISU Vaslui şi-a propus să înfiinţeze un punct de lucru, cu activitate temporară, în centrul municipiului Vaslui, cel mai târziu în luna aprilie. Acest punct de lucru va fi situat în sediul Casei Armatei, iar pompierii vasluieni speră că, prin operaţionalizarea acestui punct de lucru, timpul de răspuns din municipiul Vaslui să fie redus la jumătate. 

Citeşte şi:

ISU Vaslui are pompieri alpinişti

Autospeciale noi la ISU Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite