ISU Vaslui are pompieri alpinişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alpinist gălăţean, vânător de ţurţuri

Vor putea să lucreze la înălţimi cu oameni ce au pregătire în acest sens. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui are începând cu anul 2012 o echipă de alpinişti. Aceştia au toate dotările necesare, asigurate prin fonduri de la Consiliul Judeţean Vaslui. Inspectoratul este a doua instituţie la nivel naţional care are o astfel de echipă.

Scările de lucru la înălţimi vor fi de mult uitate de pompierii vasluieni. Acum au în cadrul inspectoratului o echipă de alpinişti gata să intervină în situaţiile de urgenţă. Cei trei pompieri din echipa de alpinişti au fost pregătiţi la Bucureşti în vara anului trecut.

„În vară am trimis 3 colegi la un Centru de Pregătire de la Bucureşti timp de 2 luni. În urma pregătirii au primit brevetul de intervenţie. Să nu se înţeleagă greşit că vom merge cu aceşti alpinişti să vopsim blocurile sau să mergem în excursie pe Vârful Toaca din Ceahlău. Vom interveni să salvăm persoane, bunuri şi mediul atunci când se află în dificultate la înălţime (case, blocuri, stâlpi, copaci). Pompierii au tot echipamentul necesar. Până acum interveneam cu scările, dar nu aveam pregătirea profesionistă necesară“, a declarat  colonelul Neculai Olaru, şeful ISU Vaslui.

O dată cu operaţionalizarea echipei de aplinişti de intervenţie, inspectoratul a devenit al doilea la nivel naţional care are această echipă de salvatori.Echipamentul complet de salvare de la înălţime a fost achiziţionat prin fonduri de la Consiliul Judeţean  Vaslui şi a costat 12.372 lei. Pentru anul în curs, conducerea ISU Vaslui îşi propune pregătirea unor noi echipe de salvatori de la înălţimi şi scafandri.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite