Începe numărătoarea inversă pentru Unistil. Noul transportator va intra în trafic în funcţie de promptitudinea Primăriei Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bârlădenii vor circula cu 1 leu călătoria în mijloace de transport moderne în funcţie de operativitatea funcţionarilor de la Primăria Bârlad

Într-o conferinţă de presă susţinută de reprezentanţi ai Primăriei Bârlad a fost dată ca sigură ziua de 23 mai ca fiind data la care firma care a câştigat licitaţia privind transportul în comun va semna contractul de concesionare, respectiv data la care noul transportator va intra în trafic.

Din motive birocratice, termenul a fost decalat cu câteva zile. Prin urmare, joi, 26 mai, la ora 24, expiră termenul prevăzut de lege care trebuie să se scurgă de la validarea semnată de prefectul de Vaslui pâna la semnarea contractului cu SC Vertrantis SRL, firma care a făcut cea mai bună ofertă.

Vineri, 27 mai, se va trece la etapa de semnare a noului contract, apoi serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Bârlad vor întocmi documentaţia de preluare a traseelor. Cel mai devreme, transportatorul care a câştigat licitaţia pentru următorii şase ani va intra în trafic în weekend.

Odată cu noul contract, primarul Marin Bunea va desemna o echipă de monitorizare formată din angajaţi ai serviciilor de Transportului şi Contracte/concesionări care se vor asigura că toate punctele din caietul de sarcini vor fi respectate.

Administratorii SC Unistil SRL, firma care a asigurat transportul în comun în ultimii şase ani şi jumătate, au formulat trei contestaţii la Tribunalul Vaslui (împotriva municipiului Bârlad şi a comisiei de licitaţie) la scurt timp după pierderea licitaţiei. Cursul proceselor nu va influenţa semnarea contractului cu noul operator de trafic.

Confort sporit la jumătate de preţ

Vertrantis SRL a câştigat licitaţia în faţa Unistil la diferenţă de 16 puncte. Firma câştigătoare s-a obligat să scadă preţul biletului la un leu, faţă de doi lei cât este în prezent, să asigure abonamente lunare elevilor la preţ de 34 de lei, categoriile de persoane defavorizate vor circula gratis. În plus, s-au obligat să investească 618.000 lei pe perioada concesionării (6 ani), din care, 150.000 lei în primele 18 luni de la adjudecarea contractului. În plus, călătorii vor circula în autobuze noi. Actualele tarife vor rămâne în vigoare cel puţin un an.

Citeşte şi:

A fost desemnat câştigătorul licitaţiei privind transportul public din Bârlad la diferenţă de 16 puncte de contraofertant 

Oferte incredibile pentru transportul în comun la Bârlad: gratuităţi şi bilete la preţ redus, redevenţe şi investiţii

Transportul în comun la Bârlad, rămâne la actualele standarde. Contractul de concesiune al SC Unistil SA a fost prelungit cu girul consilierilor locali

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri