Incendiu de proporţii la spitalul bârlădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din fericire, a fost vorba despre o simulare gândită de ISU Vaslui cu scopul de a-i pregăti pe pompierii de la Detaşamentul Bârlad să reacţioneze în cazul unui incendiu real.

170 de pacienţi şi angajaţi ai secţiei Medicală, situată la ultimul nivel al clădrii principale a Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” , au fost evacuaţi în cursul zilei de joi, 13 martie. Eliberarea nivelulului IV al clădirii a făcut parte dintr-un exerciţiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui cu tema „Intervenţia forţelor specializate pentru limitarea şi îănlâturarea unui incendiu la o instituţie medicală”.

Scopul acesteia a fost perfecţionarea deprinderilor personalului de la Detaşamentul de pompieri Bârlad pentru a şti să acţioneze ca la carte dacă dezastrul s-ar produce cu adevărat.
Pentru a pune în aplicare simularea de incendiu, au fost aduse patru autospeciale cu stingere apă şi spumă, un autocamion, o autoscară mecanică şi un autoturism de primă comandă.
Tot joi, pompierii au fost desfăşurate activităţi similare şi la Sanatoriul TBC Bârlad (podul clădirii) şi la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.
La final, organizatorii s-au declarat mulţumiţi de reacţia pompierilor bârlădeni. Potrivit comunicatului de presă emis, pompierii au demonstrat în cadrul simiulării că „pot gestiona corect şi coerent o situaţie de urgenţă de o asemnea anvergură”.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite