Grav accident de circulaţie în zona Profil II Bârlad. Un şofer beat, din Giurgiu, a lovit în plin un muncitor care făcea o lucrare pe partea carosabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitor acroşat de un şofer beat FOTO Arhivă
Muncitor acroşat de un şofer beat FOTO Arhivă

Un muncitor de 55 de ani, din Iaşi, care efectua lucrări pentru schimbare de fibră optică subterană în Bârlad, se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost lovit în plin de un şofer beat

Accidentul a avut loc în noapte de miercuri spre joi, 16/17 martie, în jurul orei 1, în zona Profil II Bârlad. Un bărbat de 55 de ani, din Iaşi, care efectua o lucrare în zonă, a fost lovit în plin de un şofer beat, de 37 ani (Florin L.), din Giurgiu care circula dinspre Tecuci către Vaslui. În urma unui apel la 112 s-a deplasat la faţa locului un echipaj al Poliţiei Rutiere care a deschis o anchetă.

"Din primele cercetări la faţa locului reiese că în zonă se făceau lucrări pentru înlocuirea de fibră optică de către o firmă din Iaşi. Locul era semnalizat cu indicatoare, fiind făcut în şanţ în carosabil pentru efectuarea intervenţiilor. Unul dintre muncitori se afla pe partea carosabilă când a fost acroşat de un autoturism condus de un şofer de 37 de ani, din Giurgiu. Şoferul a fost testat cu etilotestul şi a rezultat că avea 0.72 mg/l alcool pur în aerule expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice", a spus comisarul şef Ştefan Sofrone, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad unde a fost diagnosticat cu "politraumatism prin accident de circulaţie, cu multiple fracturi craniene şi faciale, hematom subdural emisferă dreapta, fractură de vertebră dorsală, fractură os peroneu". Pacientul (Ghiorghi Mihalachi) a fost stabilizat, investigat pluridisciplinar clinic şi paraclinic, şi transferat joi dimineaţa la Neurochirurgie Iaşi cu elicopterul SMURD.

Cazul a intrat în atenţia Inspecţiei Teritoriale de Muncă (ITM) Vaslui. Victima este angajată la societatea Teleconstruct Company Iaşi. Din echipa de lucru făceau parte patru persoane angajate cu forme legale de lucru, echipate corespunzător şi cu protecţia muncii la zi. Fiind vorba despre invaliditate temporară de lucru (deocamdată), ancheta va fi desfăşurată de angajator.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite