FOTO VIDEO Mila lui Dumnezeu s-a abătut pe la Spitalul Municipal Bârlad. Cum întâmpină Crăciunul cadrele medicale şi pacienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul “Eleison”, din cadrul Fundaţiei “Sf. Spiridon”, a plecat cu colindul prin secţiile spitalului bârlădean.  Ca în fiecare an de la înfiinţare, glasul cristalin al copiilor a umplut de bucurie inimile celor colindaţi

Colindătorii au susţinut un prim concert vineri, 19 decembrie, la finalul raportului de gardă al medicilor de la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad, apoi au colindat pe holul principal al unităţii în faţa personalului TESA. Ulterior au luat secţiile la rând pentru a alina suferinţa bolnavilor prin urările lor. Colindătorii nu au plecat cu mâna goală, ci au fost răsplătiţi cu dulciuri şi cu bani.

Corul “Eleison” (denumire ce vine din greacă şi înseamnă “Mila lui Dumnezeu”) este dirijat de preotul de caritate Adrina Filimon, preşedintele Fundaţiei “Sf. Spiridon”, asociaţie fondată de cadrele medicale ale spitalului în 2007.

Spre deosebire de anii anteriori, când părintele Filimon îi îndruma singur pe micii colindători, în acest an au venit acompaniaţi la pian de Cătălina Ciorăscu, profesor la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice “N. N. Tonitza”. Practic, profesoara duce mai departe ceea ce începe  să facă preotul cu copiii de vârstă mică. După ce sunt formaţi şi înaintează în vârstă, copiii intră pe mâna profesoarei.

În programul de colinde susţinut la spital a fost inclus şi un cântec compus chiar de Cătălina Ciorăscu, piesă lansată de curând la două festivaluri. Piesa  “A venit iarna” a fost cântată în primă audiţie pe 12 decembrie în cadrul a două festivaluri care au avut loc în aceeaşi zi dar în locaţii diferite.  La festivalul “Datina” de la Vaslui, piesa aprimit premiul I, iar la Festivalul “Steluţe de iarnă” Bucureşti piesa a primit Trofeul pentru creaţie.

Corul “Eleison” va susţine un concert de colinde pentru publicul larg duminică, 21 decembrie,  de la ora 11.00, pe scena amplasată în Piaţa Civică. Luni, 22 decembrie, de la ora 13, vor susţine un nou concert la CARP Bârlad.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite