FOTO VIDEO Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta şi-a anulat vizita electorală la Bârlad, unde era aşteptat de sute de protestatari şi susţinători deopotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de protestatari adunaţi în faţa Cinematografului 3D din Bârlad l-au aşteptat astăzi pe candidatul la alegerile prezidenţiale şi premierul României Victor Ponta. Acesta şi-a anulat vizita în ultimul moment, reprezentanţii PSD din teritoriu invocând faptul că premierul nu a putut ateriza la Bârlad din cauza unor probleme tehnice ale elicopterului cu care trebuia sa sosească, dar şi din pricina protestatarilor.

Vizita lui Victor Ponta a fost programată la ora 15.30 şi trebuia să taie panglica inaugurală  a cinematografului proaspăt reabilitat de Primăria Bârlad cu bani împrumutaţi de la CEC (3,5 milioane lei) cu termen de rambursare 25 de ani.

La ora la care trebuia să aibă loc inaugurarea oficială, erau în faţa cimenatografului aproape 1.000 de oameni, susţinători, autorităţi locale şi judeţene, protestatari şi forţe de ordine.

Primele grupuri de protestatari s-au adunat înainte de ora 15.00 şi aveau asupra lor o portavoce şi pancarte pe care au scris mai multe lozinci: „Când tu umpli stadioane, România zece-n foame”, „Ponta e în misiune, ţara zace-n recesiune”, „Ponta, nu înţelegi ideea, noi nu suntem în Coreea”, „Cianura şi cu şistul, cadouri de la prim-ministru” etc. Alt grup de protestatari s-a aşezat peste drum de cinematograf, departe de mulţime.

Coloanele de jandarmi au făcut zid între sutele de oameni veniţi să-l aplaude pe Ponta şi cei veniţi să-l  huiduiască. În primele rânduri au fost lăsaţi să stea cei care aveau ecusoane împărţite de PSD.
Vocile celor care scandau au fost acoperite de muzica din difuzoare.

Ritmurile rock au fost înlocuite de melodia „Suntem la fel“ care a fost reluată până la împrăştierea mulţimii, după ce organizatorii au anunţat că premierul Victor Ponta nu va mai ajunge în Bârlad.

Încercările lui Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, de a dialoga cu cei nemulţumiţi nu au dat rezultate. Prezenţa deputatul de Bârlad Adrian Solomon a stârnit valuri de huiduieli.

În jurul orei 16.00 a fost tăiată panglica tricoloră de către autorităţile din teritoriu, apoi s-au deschis uşile cinematografului. Au avut acces doar bârlădenii care purtau ecusonul oferit de organizatori. După ce s-au aşezat pe scaunele din sala mare şi au ascultat mesajele liderilor PSD au plecat acasă, dezamăgiţi să afle că primele filme vor rula în noul cinematograf abia spre finele anului.

Deputatul PSD Adrian Solomon a anunţat că „Domnul Ponta nu a putut ateriza la Bârlad din cauza unor probleme tehnice pe care le-a avut elicopterul, dar şi din cauza circarilor de la intrare care, fiind de la tot felul de partide, nu ştiu să facă altceva”.

În dimineaţa zilei de 13 octombrie, când pregătirile pentru întâmpinarea premierul Victor Ponta erau în toi, a fost depusă o sesizare la sediul Poliţiei Bârlad prin care se reclama vandalizarea bannerelor electorale. Unul, montat în spatele pieţei “Sf. Ilie” a fost ars, altul, în faţa sediului E.ON a fost uns cu dejecţii, iar altul, în zona Grădină, a fost acoperit cu vopsea.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite