FOTO Trafic cu maşini furate la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima descoperire a poliţiştilor de frontieră a fost un autocamion
Ultima descoperire a poliţiştilor de frontieră a fost un autocamion

Aproape în fiecare zi, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa descoperă autoturisme furate din spaţiul Uniunii Europene pe care cetăţeni din Republica Moldova încearcă să le scoată din România. De cele mai multe ori, aceştia invocă fie că au cumpărat maşinile din străinătate, fie au fost plătiţi să transporte respectivele autovehicule, fără a şti că sunt furate.

Cea mai recentă descoperire a poliţiştilor de frontieră vasluieni a fost un autocamion marca Mercedes care fusese declarat furat din Franţa. Tânărul de 28 ani din Republica Moldova, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei conducând autocamionul marca Mercedes Axor.
În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autocamionul figurează  ca fiind furat din Franţa.Totodată, s-a stabilit că seria de şasiu poansonată pe caroseria maşinii aparţine unui autocamion, care figurează ca fiind radiat din circulaţie în Spania. Cu privire la cele constatate, conducătorul auto a declarat că este angajatul unei firme de transport şi nu cunoaşte modul în care proprietarul firmei a intrat în posesia mijlocului de transport. Pe numele său, poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de furt. Autovehiculul în valoare de 80.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării şi definitivării cercetărilor. Ieri, poliţiştii de frontieră au descoperit un alt autoturism, marca Peugeot, furat din Italia. Şi acesta a fost confiscat, iar pe numele conducătorului auto, s-a deschis dosar penal pentru furt.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite