FOTO Sportivii bârlădeni, campioni mondiali la Ju-Jitsu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sensei Bogdan Mazilu şi cei şase sportivi antrenaţi de el în cadrul clubului SHI TEI DO KO Bârlad au reprezentat România cu rezultate remarcabile la Campionatul Balcanic JU-Jitsu pentru categoria 12-15 ani şi Cupa Mondială Ju-Jitsu pentru celelalte categorii de vârstă.

Cele două mari competiţii pentru practicanţii de arte marţiale au avut loc la Bucureşti, în intervalul 26-28 septembrie, la sala nouă a Complexului Sportiv Dinamo Bucureşti. Din lotul naţional al României au făcut parte şapte sportivi bârlădeni de la Clubul SHI TEI DO KO, coordonat de sensei Bogdan-Nicolae Mazilu, antrenor emerit cu doi dani Ju-Jitsu.

Sportivii bârlădeni au intrat în competiţie în toate cele trei zile şi rezultatele obţinute au fost excepţionale.

George Badag a urcat pe podium de două ori şi a obţinut aur la secţiunile Fighting şi Ne-waza - 85 kg. Sportivul a ajuns dublu campion balcanic deşi este la prima participare în lotul României la un concurs internaţional de asemnea amploare.

Vladimir-Ilie Rîpan a luat argintul la categoria plus 81 kg Figting.

Un puşti de numai 11 ani, George Popa, ce se pregăteşte de la vârsta de 7 ani la arte marţiale, a obţinut argintul cu cinci victorii şi o înfrângere la categoria - 46 kg Figting.

Alexandru Filiuţă a intrat în concurs la - 56 kg şi a luat bronz atât la juniori cât şi la seniori.

Sensei Bogdan Mazilu a luptat la -85 kg stil Figting şi a luat bronzul.

Radu Fabian, de numai 11 ani, după două victorii detaşate cu primii doi adversari, a fost favoritul categoriei -34 kg la Figting copii. Din păcate, după al treilea meci i-a fost năruit visul de a deveni campion.

“În al treilea meci a lui Radu Fabian, adversarul, un sportiv de origine greacă, a mimat cu laşitate o accidentare pentru a-l descalifica pe sportivul nostru. Arbitrii au făcut o eroare şi l-au descalificat. Însă, Radu a fost felicitat personal de preşedintele  Federaţiei Naţionale de Arte Marţiale, domnul Florentin Marinescu, şi i-a înmânat oficial diploma pentru competenţe tehnice deosebite”, a declarat, pentru “Adevărul”, sensei Bogdan Mazilu.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite