FOTO Pericol de explozie în apropiere de Huşi. O cisternă cu motorină s-a răsturnat după ce şoferul a adormit la volan

0
0

O cisternă încărcată cu 24 tone de motorină s-a răsturnat în această dimineaţă pe DN 24B, între localităţile Huşi şi Valea Grecului. Şoferul, un basarabean de 54 ani, a adormit la volan. Traficul în zonă este îngreunat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, conducătorul auto se deplasa în direcţia Huşi către Albiţa. La un moment dat, pe o porţiune de drum în aliniament, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, după ce a adormit la volan. Autotrenul s-a răsturnat în afara părţii carosabile, în rigola de pe partea dreaptă a drumului În urma evenimentului rutier nu au existat victime, conducătorul auto scăpând doar cu o sperietură zdravănă.

Având în vedere că motorina se scurge din autocisternă în rigolă şi pe terneul agricol din zonă, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui şi militarii Batalionului 202 Apărare CBRN Husi.

"Poliţiştii rutieri se află în zonă pentru fluidizarea traficului. Este aşteptată un alt autovehicul pentru a prelua cantitatea de combustibil sămasă în cisternă. Traficul rutier se desfăşoară uşor îngreunat, din cauza autospecialelor de intervenţie oprite pe marginea drumului.", a precizat Alina Tonică, responsabil mass media IPJ Vaslui.

Tot în judeţul Vaslui, pe DN15D Huşi - Negreşti, între localităţile Cănţălăreşti şi Podeni, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, din cauza unui accident rutier. Conducătorul unui autoturism nu a adaptat viteza într-o curbă uşoară, intrând într-un autotren. O persoană a fost rănită uşor. Se estimează că circulaţia va fi reluată normal peste o oră.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite