FOTO O nouă generaţie îşi ia zborul: Ziua absolvenţilor vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1000 de liceeni au participat la "Ziua absolventului"                      Foto Simona Voicu
Peste 1000 de liceeni au participat la "Ziua absolventului"                      Foto Simona Voicu

Astăzi, în Piaţa Civică a municipiului Vaslui a avut loc “Ziua Absolventului”, eveniment organizat anual de Primăria Vaslui în cinstea absolvenţilor de liceu. Cei 1.187 liceeni vasluieni, îmbrăcaţi în robe au avut parte de o zi specială, fiind felicitaţi de primarul Vasile Pavăl, prefectul Andrei Puică şi alte oficialităţi.

“Trăiesc o mare bucurie şi satisfacţie astăzi, aflându-mă în faţa unei noi generaţii de absolvenţi. Vă întâlnesc în centru, emblemă a oraşului nostru, în virtutea unei tradiţii, intrată de mult în viaţa vasluienilor - «Ziua Absolventului». Este un eveniment important pentru fiecare dintre voi şi o etapă de neocolit în drumul vostru către viaţă, bacalaureatul. Această încercare trebuie să se transforme într-o reuşită individuală. Vreau să le mulţumesc părinţilor voştri pentru sacrificiile făcute pentru ca voi să le depăşiţi aşteptările şi să deveniţi mai ceva ca ei. Vreau să le mulţumesc truditorilor de la catedră, cu recunoştinţă şi aleasă consideraţie, pentru tot ce au făcut pentru voi. Este o zi mare, în care comunitatea vrea să vă mulţumească. Succes pe mai departe!”, a fost mesajul primarului Vasile Pavăl către absolvenţi.
Îmbrăcaţi în robe, elevii celor şase licee din Vaslui au mărşăluit pe străzi, de la liceele la care învaţă, până în centrul oraşului, unde părinţii, bunicii şi prietenii le-au fost alături. Rând pe rând, în faţa statuii lui Ştefan cel Mare, şi-au făcut apariţia şefii de promoţii, care au predat ştafeta celor de la clasa a XI-a, cerându-le să ducă mai departe renumele şcolii vasluiene.
“Mă simt onorat că mă aflu aici ca şef de promoţie. Vreau să le mulţumesc celor care mi-au fost sprijin în acest an. Doresc să le mulţumesc profesorilor, care timp de patru ani mi-au oferit o educaţie solidă. Vreau să-i mulţumesc, în mod special, domnului diriginte Pracsiu Dan pentru aportul avut în aceşti ani, concretizat în premiile obţinute la concursurile de matematică şi informatică. Vreau să le mulţumesc şi colegilor, cu care am petrecut împreună patru ani, de care îmi voi aminti cu drag de fiecare dată”, a spus Ciprian Olariu, şeful de promoţie de la “Ştefan Procopiu”, care a terminat liceul cu media generală 9.98, cea mai mare dintre toţi absolvenţii de liceu.
Directorii liceelor le-au ţinut ultimele lecţii de viaţă, îndemnându-i pe absolvenţi să fie încrezători în forţele proprii şi să aleagă drumul care li se potriveşte.
Alături de liceeni s-a aflat şi corala “Fantasia”, care a intonat, în deschiderea evenimentului, imnul de stat al României, urmat de “Gaudeamus”. Despărţirea elevilor de şcoală s-a făcut pe ritmurile nostalgice ale melodiei “Ani de liceu”, în interpretarea Robertei Bălăuţă.

Şefii promoţiei

Ciprian Olariu, Liceul Ştefan Procopiu - 9.98
Ecaterina Maftei, Liceul Emil Racovită – 9.96
Robert Cosmin Benchea, Liceul Mihail Kogălniceanu – 9.94
Alexandra Vieru, Liceul Anghel Rugină – 9.91
Eduard Mormente, Liceul Ion Mincu - 9.80
Andreea Păuc, Liceul cu Program Sportiv – 9.63

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite