FOTO Incendiu devastator la Teatrul “V. I. Popa”. Flăcările s-au extins şi asupra muzeului bârlădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre un simplu scenariu gândit de cadrele de la ISU Vaslui. Acţiunea a făcut parte dintr-o amplă campanie de prevenire şi stingere a incendiilor

Desfăşurări masive de efective la teatrul şi muzeul bârlădean, unde a avut loc, astăzi, un exerciţiu al Detaşamentului de Pompieri Bârlad.

La simularea de incendiu s-a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spună, ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie şi comandă şi personalul aferent. La eveniment a luat parte şi colonelul Neculai Olaru, inspector şef la Inspectoratul pentru Situaţii Urgenţă (ISU) Vaslui.

Potrivit scenariului gândit de pompieri, incendiul a izbucnit sub scena Teatrului “Victor Ion Popa” Bârlad. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi spre Muzeul “Vasile Pârvan”. Doi salariaţi s-au intoxicat cu fum şi viaţa le era pusă în pericol. Pompierii au intervenit ca şi cum ar fi trebuit să salveze angajaţii celor două instituţii, dar şi operele de artă adăpostite acolo. Pompierii au fost ajutaţi de personalul teatrului şi ai muzeului.

“Acţiunea de la cele două instituţii de cultură din Bârlad face parte dintr-o amplă campanie de prevenire şi stingere a incendiilor. În spetembrie marcăm luna prevenirii incendiilor. Vom desfăşura activităţi similare în tot judeţul. În paralel, distribuim materiale de informare pe diferite tipuri de riscuri”, a declarat, pentru “Adevărul”, Petre Iftene, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite