FOTO Caricatura vasluiană la ceas retro: “Trăim într-o ţară tristă plină de umor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în cadrul Festivalului Umorului Constantin Tănase, caricaturiştii vasluieni au avut parte de o expoziţie colectivă, intitulată “Caricatura vasluiană la ceas retro”.


Expoziţia colectivă reprezintă o selecţie retrospectivă de lucrări semnate de cei trei caricaturişti vasluieni - Nicolae Viziteu, Paul Olaru şi Corneliu Cozmei, care au fost prezenţi aproape la fiecare ediţie a Salonului de caricatură al Festivalului Umorului “Constantin Tănase”. “Am organizat această expoziţie colectivă pe considerentul că în Vaslui caricatura este destul de reprezentativă şi merită evidenţiată în cadrul festivalului”, sunt cuvintele introductive ale directoarei Muzeului Judeţean, Ramona Mocanu, la vernisajul expoziţiei “Caricatura vasluiană la ceas retro”, unde “cei trei crai de la Răsărit”, cum i-a intitulat Mihai Batog-Bujeniţă pe amfitrionii evenimentului găzduit de Centrul “Prietenia”, fostul pilot de supersonice aterizând în lumea lui Tănase cu lucrările lui Nicolae Viziteu, Paul Olaru şi Corneliu Cozmei.
“Este o deosebită cinste că mă aflu aici în prezenţa celor trei crai de la Răsărit ale căror opere le apreciez foarte mult. La Vaslui există cel mai faimos festival de umor în toate formele sale din ţară, care a scos personalităţi ale umorului şi a format o şcoală de umor apreciată oriunde. Ediţia din acest an dovedeşte faptul că moldovenii, pe lângă umor, au multă minte şi pricepere în organizarea de evenimente care să facă cinste culturii româneşti. În privinţa celor trei trei autori, aceştia au acest har de la Dumnezeu, care printr-o linie, un desen, reuşesc să ne spună o poveste. Despre Nicolae Viziteu aş putea spune că dacă nu exista, trebuia inventat. Desenul său este unul special. Aşa că e cel mai bine să-i iubim pe aceşti artişti şi să-i apreciem pentru ceea ce fac”, a spus Mihai Batog-Bujeniţă.
Lucrările promovează o bună dispoziţie, iar temele reflectate sunt în ton cu realităţile de azi.
“Trăim într-o ţară tristă plină de umor. Nu e posibil să ne imaginăm lumea în care trăim fără umor. Dacă am face un referendum, toată lumea ar vota pentru umor. Atât timp cât vom fi deschişi pentru a glumi pe seama noastră, vom înţelege ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Aplauze pentru cei trei amifitrioni”, a concluzionat criticul de artă Valentin Ciucă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite