Focar de infecţie la periferia Vasluiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Rusu ne arată mizeria care se află la câţiva metri de gospodăria sa
Gheorghe Rusu ne arată mizeria care se află la câţiva metri de gospodăria sa

Situaţia mizeră din cartierul de case din Mahala, aşa cum mai este cunoscut printre vasluieni, datează de câţiva ani. Nemulţumirea oamenilor a luat amploare, însă, anul trecut, atunci când s-a finalizat asfaltarea străzii Eduard Ghica.

Familiile din zonă se plâng că muncitorii care au reparat acea stradă au dat dovadă de o nesimţire crasă, deoarece nu şi-au făcut curăţenie după ce au finalizat lucrarea. Concret, oamenii se plâng că tot molozul adunat a fost aruncat pe trotuare sau în curtea fostei fabrici de mobilă, care este acum proprietate privată, şi că totul în jur s-a transformat într-o groapă de gunoi. Deşi au făcut nenumărate plângeri la Primărie, locatarii din acest cartier susţin că nimeni n-a vrut să le dea un răspuns.

„Se face un an de când au asfaltat strada şi nimeni nu vine să facă curăţenie. Atunci, cei de la firma constructoare au promis că vin cu un tractor să care tot molozul. Am făcut nenumărate adrese către Primărie, am vorbit personal cu domnul primar, dar tot nu s-a rezolvat nimic. Vine căldura şi începe să miroase urât. E un adevărat focar de infecţie aici. Uitaţi-vă cum stau copiii şi se joacă printre gunoaie“
, s-a plâns Gheorghe Rusu (78 de ani), unul dintre cei mai vechi locuitori.

Garda de Mediu nu are sesizare

Potrivit legislaţiei din România, instituţia care ar trebui să dea amenzi este Garda de Mediu. Conducerea ei susţine că nu poate face nimic, deoarece nimeni n-a făcut o sesizare. „Noi trebuie să primim o sesizare ca să putem lua măsuri, fie de la oameni, fie de la Primărie. Dacă ne va sesiza cineva în acest caz, atunci totul se simplifică. Noi vom cere ajutorul Primăriei pentru a identifica locaţia, după care vom soma proprietarul să facă curat. Nu se conformează, îi vom sancţiona potrivit legii: mai întâi cu o somaţie, după care cu amendă. Dacă nu va plăti amenda, atunci vom face o plângere penală la Poliţie“, a declarat primcomisarul Adrian Jecu, şeful Gărzii de Mediu Vaslui.

Primăria dă vina pe proprietar

Reprezentanţii Primăriei Vaslui susţin, culmea, că ştiu situaţia şi că au luat măsuri împotriva proprietarului, SC Agide SRL Paşcani. Tocmai pentru că fosta fabrică de mobilă este cumpărată de această societate nu poate obliga noul proprietar să facă curat, deşi chiar Primăria ar fi putut sesiza Garda de Mediu.

„E o proprietate privată, nu avem ce face. De câţiva ani noi le trimitem sesizări să-şi facă curăţenie, dar se pare că nu avem cu cine vorbi. Chipurile, anul trecut, în toamnă, ne-au trimis un răspuns prin care ne-au asigurat că vor pune paznicul să facă curat“, a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite