Focar COVID-19 la centrul de bătrâni din Băceşti: 60 de beneficiari  şi 25 de angajaţi confirmaţi cu noul coronavirus

0
0

Centrul de Asistenţă Medico-Socială Băceşti, din judeţul Vaslui, unul dintre cele mai moderne azile de bătrâni din zona Moldovei, se confruntă cu un val de îmbolnăviri COVID-19.

După ce zilele trecute un focar de coronavirus a afectat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Rânzeşti (Fălciu), 56 de beneficiari şi angajaţi fiind confirmaţi pozitiv, o nouă explozie de îmbolnăviri a fost confirmată şi la azilul din bătrâni din Băceşti. 

Aici, iniţial un beneficiar a fost transportat la spital, unde s-a confirmat că este infectat cu virusul SARS-CoV-2. În urma testării celorlalţi bătrâni, respectiv angajaţi, nu mai puţin de 85 de cazuri au fost depistate cu noul coronavirus. La fel ca şi în cazul de la Rânzeşti, beneficiarii şi angajaţii care nu prezintă simptome sunt izolaţi în centru, starea lor de sănătate este monitorizată de cadrele medicale.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, până în prezent în judeţul Vaslui s-au înregistrat 5.917 cazuri cu noul coronavirus, dintre care 171 au decedat. 

Din lipsă de locuri în ATI, pacienţi din alte judeţe sunt aduşi la Vaslui

În prezent, 281 de persoane sunt internate în spital: 262 pe secții (asimptomatici 5, forme ușoare 52, forme medii 138, forme severe 67), iar 19 pacienţi sunt în ATI. Este cel mai mare număr de pacienţi aflaţi în stare gravă, în ATI, de la începutul pandemiei.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri grave, în ultimele zile patru pacienţi din alte judeţe au fost transferaţi în secţiile ATI din judeţul Vaslui. Doi dintre bolnavi, unul din Vrancea şi altul din Bucureşti, aflaţi în stare foarte gravă,între timp, au decedat. Ceilalţi doi bolnavi, unul din Braşov şi altul din Botoşani, sunt în continuare internaţi în ATI.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite