Fieful PSD Bârlad, învins la el acasă. Baronul Constantin Constantinescu & Co au pierdut electoratul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fieful PSD Bârlad, structură care a condus oraşul în ultimii 25 de ani, a primit o grea lovitură la turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Campania disperată pentru promovarea candidatului Victor Ponta s-a soldat cu un eşec total

Primarul Constantin Constantinescu, baronul roşu care ţine hăţurile oraşului din 2004, a fost penalizat de alegători obţinând pentru candidatul Victor Ponta doar 49,61% din totalul voturilor exprimate. Klaus Iohannis a fost ales de bârlădeni: 50.38% din voturi, cu o diferenţa de 246 de voturi.

Înfrângerea baronului PSD Bârlad s-a făcut simţită de la primul tur al alegerilor, când, la nivelul oraşului, candidatul Victor Ponta a obţinut 42,25% din totalul voturilor, iar cel al ACL, Klaus Iohannis, a fost votat de 26,40% dintre cetăţenii care au ieşit la vot.

Considerat a fi cel mai ifluent om al oraşului, Constantin Constantinescu a pierdut în ultimul timp încrederea celor care l-au votat. În 2004 a fost ales primar cu aproximativ 80% din voturile oamenilor. După obţinerea celui de-al doilea mandat, imaginea lui a început să se deterioreze. Schimbarea radicală a atitudinii faţă de problema exploatării gazelor de şist, ieşirile necontrolate în public (ameninţări cu moartea, injurii la adresa jurnaliştilor ori ale opoziţiei etc), dar şi lipsa realizărilor concrete, l-au descalificat în faţa alegătorilor.

Liderii opoziţiei au recunoscut că nici ei nu se aşteptau la aceste rezultate. “Este primul vot care a sancţionat aleşii Bârladului. Cetăţenii s-au săturat de flori şi asfalt peticit. Vor un oraş ca în Ardeal, nu ca în Republica Moldova”, a spus, după anunţarea rezultatelor, Cornel Pleşu, copreşedinte ACL Bârlad.

Potrivit rezultatelor turului doi al alegerilor prezidenţiale, multe din secţiile de votare din Bârlad cu tradiţie pentru procentul majoritar de voturi acordate PSD şi-au schimbat opţiunile. La seţiile nr. 60 şi 61 amplasate în incinta Şcolii de muzică, unde votează primarul Constantin Constantinescu, ACL a ieşit majoritar:  la secţia nr. 60, 46.9%-Ponta, 52,09%-Iohannis; la secţia alăturată (61) au votat 46,86% cu candidatul susţinut de PSD şi 53,13% cu cel susţinut de ACL.

Nea’ Titi a asistat la rezultatul dezastruos obţinut de fieful său la turul doi din faţa televizorului. Edilul a plecat din ţară, într-o scurtă excursie. Probabil a dorit să se convingă cu proprii ochi cum votează diaspora.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite