Europarlamentarii PDL promit să transmită Uniunii Europene doleanţele protestatarilor de la Pungeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie de trei europarlamentari – membri ai Grupului Partidului Popular din Parlamentul European, condusă de fostul premier al României,Theodor Stolojan, a efecutat la sfârşitul săptămânii trecute o vizită în judeţul Vaslui.

Insoţiţi de a preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PDL Vaslui, senatorul Dan Marian, europarlamentarii Marian-Jean Marinescu, Traian Radu Ungureanu si Theodor Stolojan s-au deplasat în comuna Pungeşti pentru o discuta cu cetăţenii în legătură cu protestele care au avut loc în zonă şi despre îngrijorările lor cu privire la consecinţele explorării şi exploatării gazelor de şist asupra mediului înconjurător.

„Mă bucur foarte mult că am fost astăzi la Pungeşti. Dacă n-aş fi mers, rămâneam cu imaginea falsă creată de premierul Ponta care i-a numit pe oamenii de la Pungeşti nişte înfierbântaţi. Ceea ce se întâmplă la Pungeşti are foarte mare legătură cu respectarea statului de drept. Oamenii de acolo nu au nicio vină pentru ceea ce se întâmplă. Pur şi simplu, după ce au fost minţiţi de puterea actuală, s-au trezit cu lucrări chiar lângă propriile lor gospodării. Nimeni nu i-a informat, nimeni nu a discutat cu ei despre ce urmează să se întâmple. Am văzut că pe drumurile şi aşa proaste din comună trec maşini  de mare tonaj încărcate cu tot felul de materiale de construcţii care şubrezesc casele oamenilor. În afară de aceste aspecte, oamenii sunt intimidaţi de autorităţile statului, în special de Prefectură şi de primarul PSD al comunei. Ponta în loc să se maimuţărească la televizor ar face bine să vină la Pungeşti  să vadă că oamenii sunt realmente îngrijoraţi de mediu, de casele lor, de calitatea apei, de agricultură şi de  îngrijirea animalelor din care îşi duc traiul. Oamenii de la Pungeşti nu sunt nişte troglodiţi, după cum ni i-a prezentat Ponta şi guvernul USL. Dimpotrivă, sunt oameni simpli, cu bun-simţ, care îşi cunosc foarte bine drepturile, care doresc să se informeze, să fie informaţi şi care au acţionat împotriva abuzurilor autorităţilor judeţene şi locale.”, a declarat europarlamentarul Theodor Stolojan.

De la Pungeşti, delegaţia PDL s-a deplasat în comuna Muntenii de Sus, unde au fost primiţi de primarul Vasile Anton. După o scurtă discuţie la sediul Primăriei Muntenii de Sus pe teme care ţin de administraţia locală, de majorările de taxe şi impozite, europarlamentarii PDL au stat de vorbă cu cetăţenii din comună pe teme de agricultură şi dezvoltare rurală, la sediul Căminului Cultural. Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu i-a informat cu privire la fondurile care vor fi alocate pentru agricultură în exerciţiul bugetar 2014-2020, despre subvenţiile care sunt acordate pe culturi şi facilităţile pentru sectorul zootehnic. Oamenii din comună s-au plâns că nu sunt locuri de muncă pentru tineri, dar nici pentru persoanele care sunt trecute de vârsta de 50 de ani, motiv pentru care foarte mulţi au plecat şi intenţionează să plece la muncă în străinătate. 

La Centrul de Afaceri Vaslui, europarlamentarii PDL au răspuns întrebărilor adresate de oamenii de afaceri din judeţul nostru privind perspectivele economiei româneşti. 

De la Centrul de Afaceri Vaslui, europarlamentarii PDL însoţiţi se senatorul Dan Marian au efectuat o vizită la Uzina de Rulmenţi Bârlad. Aici, a avut loc o întâlnire cu managementul întreprinderii bârlădene reprezentant de Mustafa Tunca Dingiloglu şi directorul Cătălin Ghenade, unde s-a discutat despre problemele companiei şi proiectele de viitor ale acesteia

Citeşte şi:

Plângere penală împotriva locuitorilor din Pungeşti făcută chiar de primarul comunei. Edilul îi acuză pe oameni de fals şi uz de fals sub semnătură privată

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite