Plângere penală împotriva locuitorilor din Pungeşti făcută chiar de primarul comunei. Edilul îi acuză pe oameni de fals şi uz de fals sub semnătură privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îndemnaţi de ONG-işti, locuitorii din Pungeşti au cerut demisia primarului FOTO: Ionuţ Balaban
Îndemnaţi de ONG-işti, locuitorii din Pungeşti au cerut demisia primarului FOTO: Ionuţ Balaban

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au întocmit un dosar penal, în urma unei plângeri formulate de primarul Mircia Vlasă împotriva propriilor consăteni, după ce aceştia din urmă au strâns semnături pentru organizarea unui referendum de destituire a edilului.

Verificările demarate de poliţişti vin ca urmare a unei solicitări de destituire a primarului Mircia Vlasă depuse la sediul Prefecturii Vaslui în luna noiembrie a anului trecut, însoţită de un tabel cu 1.004 nume şi semnăturile aferente. 

Edilul a cerut o anchetă asupra localnicilor care şi-au dat acordul pentru demersul de eliberare a sa din funţie, contestând autenticitatea semnăturilor. „Poliţiştii vasluieni au început verificările în acest dosar în urma unei plângeri în care există două suspiciuni: una legată de autenticitatea semnăturilor şi una legată de întrebarea pentru care oamenii au semnat. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals“, ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

În prezent, oamenii legi încă sunt la stadiul de audieri, până acum fiind interogaţi aproape jumătate din numărul celor care au semnat acel tabel. 

Acest dosar nu este singura acţiune de verificare a autenticităţii a semnăturilor. Şi prefectul Radu Renga a cerut autorităţilor să verifice veridicitatea semnăturilor şi adreselor oamenilor la doar câteva zile după ce delegaţia din Pungeşti a depus solicitarea.  

„Înainte de a ne pronunţa cu privire la organizarea referendumului solicitat de o parte din localnicii cu drept de vot din Pungeşti, am dispus o verificare a autenticităţii semnăturilor din tabel şi dacă cei cuprinşi acolo au domiciliul în Pungeşti. Se vor face controale inclusiv în teren, la adresele din tabele, pentru a se vedea dacă cei care şi-au dat acceptul ştiu şi pentru ce au semnat. Se poate foarte uşor ca oamenii să fi fost întrebaţi, de exemplu, dacă sunt de acord cu introducerea unei reţele de apă în sat şi ei să fi semnat pentru organizarea referendumului", a declarat la acea vreme prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Dacă autorităţile vasluiene vor constata că sunt îndeplinite condiţiile de declanşare a procedurilor de organizare a referendumului pentru destituirea primarului din Pungeşti, atunci va fi informat Ministerul Afacerilor Interne în acest caz.

Ulterior, Guvernul va fi cel care va da o hotărâre prin care se va stabili data organizării referendumului cerut de populaţie.

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Protest spontan în Vaslui faţă de gazele de şist. Aproape 200 de locuitori din comuna Pungeşti cer demisia prefectului Radu Renga

Primul interviu cu primarul fugar din Pungeşti: „Abia aştept să văd flacăra arzând şi să prospere comuna“

Primarul din Pungeşti nu se teme de DNA: „Am mai fost anchetat de trei ori“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite