Două surori de 5 şi 6 ani, scoase din familie, după ce una dintre fete a fost agresată de mamă în spital

0
0
Asistenţii maternali din Maramureş îşi cer drepturile în instanţă.

Două surori de 5 şi 6 ani, din localitatea vasluiană Micleşti, au fost preluate, luni, în regim de urgenţă din familie, după ce una dintre ele a fost agresată de către mama sa în timp ce era internată în spital, specialiştii Protecţiei Copilului constatând ulterior şi că fetele erau crescute în condiţii improprii.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în acest caz după ce au fost sesizaţi de cadrele medicale ale Spitalului Sfânta Maria din Iaşi. Cadrele medicale au alertat autorităţile pentru protecţia copilului după ce mama celor două surori a agresat-o pe cea mai mică dintre fiicele sale cu care era internată în unitatea medicală ieşeană din cauza unei boli cronice cu care este diagnosticată copila. Femeia a aruncat cu o jucărie în fiica sa, provocându-i leziuni observate ulterior de către personalul medical. 

În urma anchetei dispuse de DGASPC Vaslui la familia copilelor din Micleşti, s-a constatat că fetele erau abuzate frecvent de către mamă şi expuse unor riscuri iminente din cauza sobei cu care era încălzită locuinţa. Preluarea celor două fete într-un centru de primire în regim de urgenţă s-a făcut în urma anchetei desfăşurată de către autorităţi, în baza sesizări Spitalului de Copii Iaşi. 

”Iniţial, tatăl minorelor nu a acceptat preluarea fiicelor sale de către autorităţi după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, fiica sa de cinci ani a fost externată din spital. Însă, în urma evaluării făcută la domiciliul familiei din Micleşti, părinţii au conştientizat că nu deţin condiţii pentru creşterea în siguranţă a copiilor. Concret, patul fetelor era amplasat lângă plită, iar coşul de evacuare a al sobei era defect astfel încât minorele erau expuse unor riscuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
Cele două fete urmează a fi evaluate medical, după care vor fi date în plasament la asistenţi maternali profesionişti. 

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite