Detalii halucinante despre familia sugarului de 4 luni, din Vaslui, mort de malnutriţie: "Ştiu doar să facă copii, lasă prăpăd în jurul lor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărăcie FOTO Adevărul
Sărăcie FOTO Adevărul

Decesul bebeluşului de patru luni care provine dintr-o familie numeroasă şi extrem de săracă din localitatea vasluiană Fruntişeni a stârnit reacţii dure din partea consătenilor. Revolta oamenilor se îndreaptă împotriva părinţilor pe care îi consideră singurii vinovaţi de tragedie

Florin-Viorel, cel de-al nouălea născut al unei familii extrem de sărace din localitatea vasluiană Fruntişeni, a murit la numai patru luni şi câteva zile din cauza unei penumonii şi a malnutriţiei severe. Micuţul a murit la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad la câteva zile după ce mama l-a lăsat la spital în grija medicilor şi s-a întors liniştită acasă. Micuţul avea doar 3,6 kilograme, deşi ar fi trebuit să aibă cel puţin 2 kilograme mai mult. Mama spune că l-a hrănit cu lapte de vacă invocând lipsa banilor pentru lapte praf.

Este un caz dramatic care ar fi trebuit să intre în atenţia autorităţilor înainte să se întâmple o tragedie. Revolta consătenilor vine prea târziu când singurul lucru care ar putea fi reparat ar fi siguranţa frăţiorilor.

"Este o familie dezorganizată care nu ştie altceva să facă decât copii. Sunt necăjiţi pentru că aşa vor ei să fie. Cel mic a fost lăsat în spital după naştere şi ne-au sunt pe noi, la Primărie, să îi trimitem să ia copilul. Nu cred că l-au vizitat până la externare, aşa cum nici acum, când s-a îmbolnăvit, nu au stat alături de el. Nu le place munca. Nu vor să facă nimic. Copiii merg la şcoală cel mult până în clasa a VIII-a, după care, gata, termină cu şcoala. Nu au casă şi pe unde au stat au distrus tot. Acum stau cu toţii într-o baracă, e prea mult spus casă", a spus, pentru "Adevărul", primarul de Fruntişeni, Neculai Lupu.

Adriana Vieru (45 ani), mama bebeluşului, s-a arătat surprinsă de moartea copilului deşi l-a trimis cu Ambulanţa la spital în stare extrem de gravă. Sugarul a fost internat la Pediatrie pe 15 martie cu diagnosticul "pneumonie acută interstiţială şi malnutriţie severă". Copilul era foarte slăbit de boală, mai ales că s-a suprapus cu înfometarea. "Era flămând când a ajuns la spital", a spus un cadru medical. Iniţial a răspuns favorabil la tratament dar starea s-a degradat rapid şi a decedat pe 20 martie. Necropsia medico-legală a reconfirmat diagnosticul pediatrilor, pneumonia şi înfometarea fiind cauzele morţii.

"Nu au ajutor social, nu au cum să primească. Au mai multe amenzi de plătit pe care le-am transformat prin instanţă în muncă în folosul comunităţii. Au refuzat să muncească şi au rămas în evidenţă cu amenzile. Bărbatul a venit la mine de mai multe ori să se plângă că băiatul cel mare îl bate. Cum l-a educat aşa îl are. Lumea zice că beau alcool, nu cred aveau prea mulţi bani pentru băutură", a completat primarul.

Familia Vieru mai are în grijă cinci copii minori cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani. Împreună cu ei locuieşte un bebeluş, copilul unei fiice majore.

La sesizarea medicilor bârlădeni, Poliţia şi Protecţia Copilului au demarat o anchetă. După înmormântarea micuţului se va face o anchetă socială pentru a stabili dacă frăţiorii bebeluşului mort sunt în siguranţă alături de părinţi.

Citeşte şi:

Bebeluş de patru luni, din Vaslui, mort în spital cu malnutriţie severă. Sugarul a fost hrănit în prima lună cu lapte de vacă

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite