Deputatul Florin Ciurariu a câştigat procesul în care era acuzat de ANI de incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Florin Ciurariu
Deputatul Florin Ciurariu

Liderul PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care în luna martie, anul curent, îl declarase incompatibil.

Pe 20 octombrie, Curtea de Apel Iaşi a admis contestaţia formulată de parlamentarul vasluian, desfiinţând hotărârea inspectorilor de integritate. În luna martie, ANI a anunţat că a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, au fost în incompatibilitate pentru că au avut sau au, simultan, calitatea de parlamentar şi pe cea de administrator, cenzor, asociat sau membru în consiliul de administraţie la firme ori de titlular persoană fizică autorizată. Ciurariu a declarat încă de atunci că decizia ANI este eronată, deoarece societatea la care era administrator avea suspendată activitatea legal, înainte de a intra în Parlamentul României."Cred că este vorba de vreo scăpare pe undeva, întrucât mi-am suspendat activitatea la firmă din iunie 2012, în acest sens fiind depusă şi o hârtie la Registrul Comerţului. Poate că reprezentanţii ANI au cerut detalii de la Finanţele Publice şi funcţionarii de acolo or fi previzionat că eu voi avea activitate şi în anul următor. Eu, personal, nu am primit nicio înştiinţare despre această stare de incompatibilitate. Oricum, voi contesta în instanţă raportul de evaluare al ANI", a declarat, deputatul Florin Ciurariu după anunţul făcut de ANI.
Preşedinte al organizaţiei judeţene Vaslui a PNL, deputatul Florin Ciurariu este la primul mandat de parlamentar. El este titular pe catedra de matematică la Liceul "Emil Racoviţă" din Vaslui, postul fiind rezervat pe perioada cât ocupă funcţia de deputat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite