Deficit de peste 30% în rândul ofiţerilor la IPJ Vaslui şi la Jandarmerie, urmare a pensionărilor masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui are un deficit de peste 30% în rândul ofiţerilor, după pensionările masive din sistem din ultimul an. O situaţie similară se înregistrează şi la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Peste 130 de poliţişti din judeţul Vaslui au ieşit la pensie în ultimul an în baza legii care le permite încetarea raporturilor de muncă în condiţii avantajoase, respectiv minimum 25 de ani de activitate în domeniu. Deşi cele mai multe plecări au fost din rândul agenţilor, problemele acute sunt la nivelul ofiţerilor, în cazul cărora nu s-au făcut angajări pe locurile lăsate libere, aşa cum s-a întâmplat în cazul subofiţerilor.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui se confruntă cu un deficit de 52 de ofiţeri, ceea ce reprezintă 30,06% din numărul posturilor prevăzute în organigrama instituţiei. Cele mai descoperite posturi sunt cele operative, în special în cadrul serviciilor şi birourilor de investigaţii criminale.
”Evident că activitate este afectată, dar colegii au înţeles că trebuie să suplinească, prin eforturi personale, posturile libere. În ciuda deficitului, se munceşte şi se ocupă activitatea care ar trebui desfăşurată de cei pe care nu-i avem în sistem”, a declarat inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Vaslui, Gabriel Doru Panţiru.

Potrivit şefului IPJ Vaslui câteva dintre posturile de ofiţer au fost scoase la concurs. Atfel, în perioada imediat următoare urmează a se desfăşura concursul, viitorii ofiţeri urmând a fi recrutaţi din rândul agenţilor. 

În privinţa subofiţerilor, deficitul de personal la nivelul IPJ Vaslui este de 102 angajaţi, ceea ce reprezintă 14,27% din schema de personal prevăzută în organigramă, în ciuda celor 148 de agenţi angajaţi în 2016 şi 2017.

La nivelul Inspectpratului Judeţean de Jandarmi, potrivit colonelului Gheorghiţă Păvăloaia, desemnat inspector şef,  deficitul de personal, urmare a pensionărilor masive din ultimul an, a ajuns la 35%.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite