Cum a ajuns un bătrân de 80 de ani să-şi ucidă fiul. A băut 4 litri de vin şi i-a reproşat autorului că a votat cu PSD

0
0
Criminalişti FOTO Adevărul
Criminalişti FOTO Adevărul

Un bărbat extrem de violent, care şi-a bătut timp de 7 ani proprii părinţi ori de câte ori consuma prea mult alcool, a fost înjunghiat în inimă de propriul tată. Autorul are 80 de ani

Scandalurile, bătăile şi ameninţările cu moartea adresate de un fiu alcoolic propriilor părinţi s-au încheiat în mod neaşteptat, cu o crimă. Victimă a fost chiar bărbatul care a transformat bătrâneţea propriilor părinţi într-un calvar, în urma unui incident pe care procurorii criminalişti urmează să-l descifreze.

Totul s-a întâmplat în comuna vasluiană Al. Vlahuţă la prima oră a zilei de duminică, 12 iunie. Victima, Marian Cazacu (49 ani), a fost ucis cu o singură lovitură de cuţit mic de bucătărie aplicată în dreptul inimii. Incidentul a avut loc în jurul orei 6 dimineaţa, iar alarma a fost dată două ore mai târziu, când a fost găsit mort în pat.

"Victima a băut toată noaptea în jur de 4 litri de vin. Dimineaţa avea chef de scandal şi s-a dus în locuinţa părinţilor unde le-ar fi reproşat că au votat primarul PSD, nu pe candidatul de la PNL cum voia el. L-a îmbrâncit pe bătrân apoi a ieşit în curte amenintându-i cu moartea. Bătrânul a luat un cuţitaş mic de bucătărie cu scopul declarat de a-l speria. Bătrânul şi-a recunoscut fapta", a spus procurorul criminalist Alice Ruja.

Ştefan Cazacu (80 ani) le-a spus anchetatorilor că fiul lui a luat o secure în mână şi ameninţa că o să-l omoare. Când se aflau în curte, ar fi căzut singur peste cuţitaşul pe care-l ţinea tatăl său în mână, lucru pe care criminaliştii urmează să stabilească dacă este real sau inventat.

Cert e că după acest incident la care a asistat şi bătrâna mamă, victima a luat o cârpă pe care a pus-o peste rană şi s-a dus în locuinţa lui, având casă separată de a bătrânilor chiar dacă locuiau în aceeşi curte. A fost găsit două ore mai târziu, mort, întins pe o parte în pat.

După scandalul tată-fiu, bătrânul s-a dus la un vecin şi i-a spus ce s-a întâmplat. Niciunul nu a sunat la 112, fiind siguri că a fost o rană superficială, arma crimei fiind de mici dimensiuni, un cuţitaş folosit pentru curăţat legume.

De frică, îşi făceau nevoile în cutie

Victima locuia în aceeaşi curte cu părinţii lui de când a divorţat de soţie, în urmă cu 7 ani. Pe fondul consumului de alcool, bărbatul şi-a terorozat părinţii, i-a bătut, i-a ameninţat cu moartea în repetate rânduri. Bătrânii erau atât de speriaţi încât nu mai îndrăzneau să iasă din casă când ştiau că este prin preajmă şi îşi făceau nevoile într-o cutiuţă.

În cei 7 ani de când au împărţit aceeaşi curte, bătrânii au sunat la 112 în repetate rânduri pentru a cere ajutor. Poliţiştii le-au recomandat să ceară ordin de protecţie împotriva fiului, dar nu au avut puterea să-l lase pe drumuri şi au răbdat în continuare.

"Am decis ca autorul să fie cercetat în libertate pentru omor. Urmează să lămurim toate aspectele din declaraţia depusă", a conchis procurorul de caz.

Necropsia medico-legală a fost făcută la câteva ore după deces. Bătrânul cercetat acum pentru omor nu are cazier şi nu a avut niciodată probleme cu legea penală.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri