Crimă în prima zi a anului. Tatăl unui preot şi-a ucis soţia, pe care o suspecta că îl înşală cu un vecin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul de 64 de ani se deplasează cu dificultate  Foto: Adevarul
Suspectul de 64 de ani se deplasează cu dificultate  Foto: Adevarul

O femeie de 62 ani, din localitatea vasluiană Dumeşti, a fost ucisă în prima zi a anului de soţul său. Descoperirea macabră a fost făcută a doua zi de fiul celor doi, un preot din judeţul Iaşi, care a venit în vizită la părinţi.

În momentul în care a intrat în casă, preotul, însoţit de fiul său, şi-a găsit mama moartă întinsă pe un pat, iar tatăl scria o scrisoare de adio. Bătrânul a declarat anchetatorilor că intenţiona să îşi pună capăt zilelor. 

Imediat au fost alertate autorităţile, în zonă deplasându-se criminalişti şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Audiat, bărbatul a recunoscut că şi-a înjunghiat soţia cu o seară înainte, pe fondul geloziei, iar după ce a a omorât-o, fiind beat, a dormit alături de ea până dimineaţă.

Sâmbătă dimineaţă, realizând că şi-a omorât consoarta, bărbatul a mers la magazinul din sat, a cumpărat doi litri de vin, intenţionând ca după ce se va îmbăta să îşi pună capăt zilelor. 

”Suspectul a început să scrie un bilet de adio, în care să explice ceea ce s-a întâmplat. În timp ce descria împrejurările care au condus la comiterea infracţiunii, a fost întrerupt de fiul său care a venit în vizită. La audieri, suspectul a recunoscut că a lovit victima cu un cuţit în zona pieptului, cu o seară înainte pentru că o suspecta că îl înşeală cu un localnic”, a declarat pentru ”Adevărul” procurorul Alice Ruja. 

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă criminaliştii au făcut cercetare la faţa locului şi l-au audiat pe suspect. Bărânul a descris în detaliu cum în prima zi a anului a consumat alături de soţia sa aproximativ cinci litri de vin alb. După amiaza, după ce s-a trezit din somn, bărbatul şi-a găsit soţia căzută în apropierea locuinţei. 

”A luat victima, a spălat-o şi a schimbat-o de haine. Suspectul susţine că a apostrofat victima pentru că a observat că aceasta îşi făcuse nevoile pe ea şi observase urme de vin roşu, iar ei consumase vin alb pe tot parcursul zilei. Bănuind că victima a mers la un alt bărbat din sat, a început să o certe. Ulterior, când s-a urcat în pat, să se culce, i-a aplicat o lovitură cu cuţitul în zona pieptului”, a completat procurorul Ruja.

Sătenii din Dumeşti susţin că scandalurile între cei doi soţi se ţineau în lanţ, amândoi consumând băuturi alcoolice în exces. Vecinii susţin însă victima era cea care îl provoca pe bărbat şi de multe ori îl lovea, bărbatul deplasându-se cu dificultate. În această toamnă, bătrânul ar fi fost bătut de soţia sa cu bastonul, până l-a rupt.

Pe numele suspectului (foto jos), procurorii au deschis dosar penal pentru omor. Procurorii au decis cercetarea sa în stare de libertate. 

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite