Clanurile sportivilor care au speriat România. Bătăi soră cu moartea de la campioni pentru „toţi ţăranii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul petrecut duminică noaptea la Vaslui, când mai mulţi tineri, cunoscuţi drept „gruparea sportivilor“, au snopit în bătaie un tânăr, care a ajuns desfigurat la spital, readuce în actualitatea problema campionilor care au trecut în tabăra infractorilor.

De-a lungul anilor, pe teritoriul României s-au consolidat clanuri întregi de interlopi, în spatele cărora se ascund sportivi de performanţă, atleţi, boxeri, luptători care au preferat să renunţe la gloria sportivă pentru a gusta din puterea mafiei.

La Vaslui, mai mulţi sportivi sau foşti sportivi ai Clubului Sportiv Viitorul tind să pună bazele unui adevărat clan interlop local, fiind implicaţi în mai multe scandaluri şi bătăi în cluburi, cel petrecut duminică noapte în faţa localului London Pub fiind ultimul caz.

Liderul grupului este Andrei Alestar un atlet care până în 2012 a cules lauri la competiţiile naţionale şi internaţionale de aruncarea ciocanului. În vara anului 2012, a câştigat titlu de vicecampion la Campionatul Balcanic, desfăşurat în Turcia. Titlul avea să fie umbrit, însă, de un scandal de dopaj, în urma testării antidopind sportivul vasluian a fost descoperit pozitiv la oxandrolon, o substanţă interzisă din clasa steroizilor. Agenţia Naţională Antidoping a dispus în noiembrie 2012 suspendarea sportivului pentru o perioadă de doi ani. Retras din activitatea sportivă de performanţă, Alestar a început să îşi etaleze muşchii în calitate de bodygard în cluburile din Vaslui.

În octombrie anul trecut, un tânăr de 31 ani din Vaslui a fost snopit în bătaie. Tânărul a declarat poliţiştilor că a fost dat afară dintr-un club din oraş şi în timp ce se îndrepta spre casă a fost atacat de aproximatov zece persoane. Nu a recunoscut decât doi dintre agresori: Andrei Alestar şi un acolit de-al acestuia cunoscut drept Nicu Campionu'. Poliţiştii au deschis atunci dosar penal, la fel cum au făcut şi după incidentul pentrecut în zorii zilei de luni. Cele două cazuri par a fi trase la indigo, doar motivul scandalului fiind altul. De această dată, disputa dintre "gruparea sportivilor" şi cei doi tineri care au avut de-a face cu pumnii acestora a pornit de la o dedicaţie muzicală.

Dedicaţia care a provocat scandalul: „Pentru ţăranii din Vaslui“

Duminică noaptea, "sportivii", patru dintre ei domiciliaţi în sate din apropierea oraşului, aflaţi în London Pub au cerut lăutarilor să le cânte o melodie, drept dedicaţie pentru "ţăranii din Vaslui". Atunci între cei doi tineri, Gheorghe Cristian, zis Cachiu (38 ani), şi Vasile Rotaru (31 ani) şi tinerii cunoscuţi drept "gruparea sportivilor" a avut loc un schimb de replici, fără a degenera. Dimineaţa, în jurul orei 5.30, când Rotaru şi Cristian au părăsit barul, au fost urmăriţi de "sportivi" care îi aşteptau în afara barului pregătiţi cu arme de atac. Tânărul de 38 ani a fost trântit pe şosea, lovit cu pumnii, picioarele cu bastoane cu bile şi telescoape. A ajuns la spital aproape desfigurat, cu traumatism cranio facial şi fracură de sinus maxilar.
Poliţiştii vasluieni fac investigaţii în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, tânărului bătut dispărându-i telefonul în timpul agresiunii, şase tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 22 ani fiind cercetaţi în stare de libertate.
„În cauză au avut loc audieri, confruntări, urmează să se stabilească dacă telefonul mobil a fost sustras sau a căzut din buzunar. Încadrarea juridică a faptei urmează să se facă după ce vor fi lămurite aceste aspecte“, a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Sportivii din cele mai temute clanuri de interlopi

Dacă la Vaslui gruparea sportivilor este la stadiul de autoproclamare, tinerii lăudându-se pe reţelele de socializare cu sloganuri de genul "ori suntem golani, ori nu mai suntem", în ţară sportivi de performanţii au consolidat cele mai puternice grupări de interlopi.

Clanul Cordunenilor

corduneanu

Cei mai de temuţi de interlopi din zona Moldovei sunt Cordunenii. De la un grup de familie, clanul Corduneanu a adunat tot mai mulţi interlopi, fiind acuzaţi de-a lungul anilor de răfuieli în stil mafiot, jafuri în ţară şi peste hotare, trafic de persoane, trafic de arme acuzaţii soldate cu arestări dar şi cu eliberări spectaculoase. În spatele clanului se află doi sportivi de performanţă, Costel Corduneanu şi fratele său Gheorghe, foşti campioni europeni la lupte libere care au reprezentat România la Jocurile Olimpice. Costel Corduneanu a obţinut locul nouă la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) şi locul 14 la Olimpiada de la Atlanta (1996). Gherghe Corduneanu a ocupat locul opt la Jocurile Olimpice de la Atlanta, iar în 1998 a devenitt national de lupte la seniori. Ceilalţi 7 fraţi Corduneanu au practicat acelasi sport la Clubul Sportiv Nicolina, fiind medaliaţi la campionatele naţionale de juniori.

Clanul Luptătorilor

eugen preda in catuse FOTO Mediafax

Capitala se poate "lăuda" cu alte două grupări de interlopi, în spatele cărora se ascund mari sportivi. Eugen Preda, liderul clanului “Luptătorilor, este fost campion naţional, european şi mondial la lupte libere, reprezentând România la Jocurile Olimpice de la Beijing. Până la arestarea lui Eugen Preda din dosarul furtului de arme de la Ciorogârla, clanul luptătorilor a fost implicat în numeroase scandaluri sângeroase, taxe de protecţie, recuperări de datorii, etc. Cel mai grav fiind cel de la Playa Mall din Bucurureşti, în urma căruia mai multe capete din Poliţia Capitalei au căzut. Liderul Luptătorilor are de ispăşit o pedeapsă de 12 ani de închisoare în dosarul Ciorogârla.

Clanul Sportivilor

Interlopii care au controlat ani de zile zona de sud a Capitalei sunt cei din   “Clanul Sportivilor” . Liderul clanului, Coco Anghel, arestat în 2006, a fost boxer de perfomanţă, în jurul lui adunând mai mulţi fost sportivi, alături de care s-a implicat în recuperări şi cămătărie. După ce a ieşit din Puşcărie, Coco Anghel s-a retras în judeţul Braşov. A murti subit în urmă cu câteva zile, fiind înmormântat miercuri.

Caiac, boxerul împuşcat la poker

caiac

Un alt clan de interlopi a acţionat ani de zile în zona Craiovei. Liderul oltenilor, Mihai Pârvu, zis Caiac, fost campion balcnic la box în 1984 a fost cel mai de temut interlop care a controlat zona Olteniei, însă a sfârşit împuşcat în 2008, în timpul unei partide de poker. Numele lui Caiac a fost legate de nenumărate scandaluri în Craiova.

Mai puteţi citi:

Cum terorizează clanul Corduneanu Iaşiul încă din anii '90. Gruparea mafiotă funcţionează după reguli de tip Al-Qaeda şi are legături nefireşti cu lumea justiţiei

Averea colectată de bandele de hoţi ale clanului Corduneanu, descoperită cu ajutorul FBI. Interlopii au furat 1,6 milioane de euro din 34 de ţări

Fiul directorului de la Filarmonica Iaşi, audiat alături de un membru al clanului Corduneanu într-un dosar de trafic de droguri UPDATE

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

O femeie "le-a mâncat banii" Cordunenilor (UPDATE)

Reţeta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hoţilor/ INTERCEPTĂRI ŞOC

EXCLUSIV Costel Corduneanu, de la medalii la cătuşe (VIDEO)

Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie

Vipurile interlopilor la petrecerile clanului Corduneanu (VIDEO ŞI AUDIO)

Clanul Corduneanu a fost pus în libertate (UPDATE)

Costel Corduneanu către un ofiţer de Poliţie: „Eu păstrez liniştea în oraş"

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite