Cetăţean moldovean condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru 36 de pachete de ţigări nedeclarate la vamă. Cum a fost prins de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ţigări contrabandă

Un bărbat din Republica Moldova  a fost găsit vinovat de contrabandă şi condamnat la închisoare cu executare după ce a fost prins că a intrat în România cu 36 de pachete de ţigări fără timbru fiscal.

Sentinţa pronunţată în acest caz de Judecătoria Huşi este una dintre cele mai drastice, raportat la valoarea prejudiciului şi condamnările dispuse în alte cazuri de contrabandă. 

Ivan Diaconu (40 de ani) a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru cele 36 de pachete de ţigări pe care nu le-a declarat în Vama Albiţa. Deşi nu avea antecedente penale şi nici nu a mai fost prins în vamă încălcând dispoziţiile referitoare la introducerea în ţară a produselor accizabile, judecătorii au apreciat că nu are circumstanţe atenuante care să impună o pedeapsă mai blândă.

Basarabeanul a fost prins cu ţigările de contrabandă întâmplător. După ce a trecut de controlul vamal fără a declara ţigările, în drumul spre Huşi a scos o parte dintre pachete şi le-a aşezat pe bordul maşinii. Astfel, a atras atenţia unui echipaj de poliţie aflat la un filtru pe Drumul European. În faţa poliţiştilor, a  recunoscut că ţigările îi aparţin, fiind fumător. A motivat că lucrează în Germania, unde ţigările sunt foarte scumpe.

Prejudiciul creat statului în acest caz a fost de 458 de lei, în timp ce cheltuielile de judecată s-au ridicat la 2.000 de lei. Bărbatul a contestat sentinţa, apelul urmând a fi judecat de Curtea de Apel Iaşi.  

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite