Cât profit aduce Cinematograful „Victoria” Bârlad, investiţia care a băgat oraşul în datorii pentru 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinema Victoria FOTO Sabina Ghiorghe
Cinema Victoria FOTO Sabina Ghiorghe

După primele două luni de la darea în folosinţă a cinematografului, administratorii au putut să-şi facă o idee cu privire la rentabilitatea investiţiei

„În plan am prins realizări de 50.000 de lei pe lună, sumă care ar fi suficientă să ne acoperim toate cheltuielile şi să avem ceva profit. În septembrie am avut încasări de 1,1 miliarde lei vechi, iar în octombrie s-au încasat în jur de 600 de milioane. Pentru început suntem mulţumiţi”, a spus, pentru „Adevărul”, Vasile Ciochină, directorul Direcţiei pentru Administrarea Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor (DAPPC) Bârlad.

Din documentele prezentate reiese că procentul de utilizare a sălii variază, funcţie de filmele rulate, între 1% şi 77%. Filmele care au avut mai mulţi spectatori sunt: Everest (3D) cu 448 spectatori (77%), Minionii (3D) – 1.169 spectatori (41%), Mad Max: Drumul furiei – 124 spectatori (74%) – cu un singur spectacol etc.

În materie de încasări lucrurile stau puţin diferit, totalul încasărilor variind funcţie de numărul de spectatori dar şi de preţul biletului ştiut fiind că în prima parte a zilei sunt la jumătate de preţ

Cei mai mulţi bani au fost încasaţi cu filmele: Minionii (14.278 lei), Everest (8.444 lei), Marţianul (6.598), Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri (4.586), Mune: Gardianul Lunii (4.210 lei).

La polul ops s-au situat câteva filme care au fost rulate pentru numai 3-7 spectatori. Astfel, filme precum „secretul nasturelui de sidef”, „Diplomaţie”, „Micul Nicholas în vacanţă”, „Poveşti trăsnite” ori „Amy” au ieşit pe minus fiecare din acestea aducând la încasări sume care au variat între 30 de lei şi 70 de lei.
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite