Care au fost principalele efecte adverse  raportate de vasluieni după vaccinul anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare anti-COVID-19 FOTO Călin Gavrilaş
Vaccinare anti-COVID-19 FOTO Călin Gavrilaş

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, până în prezent la nivelul judeţului au fost vaccinate împotriva noului coronavirus peste 9.000 de persoane. În urma imunizării, 29 de persoane ar raportat efecte adverse.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în judeţul Vaslui au fost vaccinate în total 9.560 persoane, din care 7.577 persoane cu prima doză şi 1.983 persoane la rapel.
În prima săptămâni din luna februarie, au fost imunizate 1.988 persoane împotriva COVID – 19, dintre care 1.061 persoane la rapel.:
Cele mai multe persoane au fost imunizate la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui - 510 persoane şi Clubul Pensionarilor Vaslui – 372 persoane; urmate de Sala de Sport - Şcoala Episcop Iacov Antonovici, Bârlad – 322 persoane, Centrul de Revitalizare Corporală Bârlad – 288 persoane; Sala de Sport - str. Al. Ioan Cuza, nr. 12, Huşi –  220 persoane, Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian” Huşi – 120 persoane; Spitalul Municipal de Urgenţă ”Elena Beldiman” Bârlad – 114 persoane; Spitalul de Psihiatrie Murgeni – 42 persoane.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în judeţul Vaslui au fost raportate 29 reacţii adverse postvaccinale, fiind semnalate: cefalee, durere locală, mialgii (dureri musculare), artralgii (dureri articulare), lipotimie (leşin), limfopatie (reacţie a ganglionilor limfatici).

Pentru perioada 8 - 14 februarie, în judeţul Vaslui, sunt programate pentru vaccinare 2.955 persoane eligibile. 
Reprezentanţii DSP Vaslui au precizat că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.

Vaccinarea nu este condiţionată de calitatea de asigurat, ea este gratuită şi voluntară. Persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Ministerul Sănătăţii vrea amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici, în cazul în care vaccinează anti-COVID persoane care nu sunt programate

Şcolile şi-au deschis porţile. În ce condiţii vor fi testaţi elevii

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite