Cameră senzorială pentru copiii cu dizabilităţi din municipiul Vaslui

0
0
Panglica a fost lansată şi în prezenţa autorităţilor locale FOTO:adevarul
Panglica a fost lansată şi în prezenţa autorităţilor locale FOTO:adevarul

Începând de astăzi, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) din Vaslui se poate bucura de o cameră de stimulare senzorială pentru copii din centru, graţie unei sponorizări făcute de organizaţia Inner Wheel din Vaslui.

După mai multe campanii umanitare, membrii clubului Inner wheel au ajuns şi la copii cu dizabilităţi din  CSCCH. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa autorităţilor locale, ale conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, dar şi a angajaţilor complexului. 

„Ne bucurăm că am putut pune în practică acest proiect, care ne-a ajuns, ca şi costuri, undeva la 200.000 de lei. Trebuie să mulţumim, în primul rând, angajaţilor complexului, apoi Primăriei Vaslui şi Consiliului Judeţean Vaslui. Sperăm că această realizare să uşureze munca atât a angajaţilor, cât şi a copiilor care necesită ajutor“, a declarat Eduard Florea, preşedintele Inner Wheel Vaslui. 

Camera de stimulare senzorială le va oferi copiilor din centru posibilitatea de a experimenta o multitudine de stimuli: tactil, olfactiv, senzaţii, imagini, voci, sunete, gusturi. Astfel li se oferă mediul în care sunt învăţaţi să distingă, să diferenţieze, să decodifice, să categorisească şi să emită judecăţi. Această cameră se adresează copiilor cu dificultăţi perceptuale sau disfuncţii de integrare senzorială, precum şi copiilor cu dizabililăţi profunde.

Citeşte şi:

Marius Dohotaru îi ajută pe copiii cu dizabilităţi să meargă singuri

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite