”Blocada” pe şoselele vasluiene: sute de şoferi amendaţi, zeci de permise reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română desfăşoară acţiunea “Blocada” la frontierele României, acţionând pe sectoarele de drum cu trafic intens, pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, dar şi în gări şi autogări. Într-o săptămână, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au constatat 21 de infracţiuni, au aplicat peste 350  de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 39 permise de conducere.

Conducerea Poliţiei Române a dispus ca, în perioada iulie – august 2016, la nivel naţional, poliţiştii să desfăşoare acţiunea „Blocada”, la toate frontierele RomânieI. Acţiunea se desfăşoară ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Astfel, în perioada 22-28 august a.c., poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au acţionat zilnic, desfăşurând 27 de activităţi specifice.

Poliţiştii au acţionat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au constatat 21 de infracţiuni (12 în flagrant), dintre care 3 de natură judiciară, 13 la regimul circulaţiei rutiere şi 5 de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 356 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 111.665 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 21.080 de lei.
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 46 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 7 sancţiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma filtrelor  rutiere instituite, poliţiştii au aplicat 281 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 208 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 7 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 39 de permise de conducere, dintre care 6 pentru consum de alcool şi 18 pentru viteză, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite