Bărbatul care şi-a pus ştreangul de gât pentru că a fost amendat este internat într-un spital COVID-19, deşi nu este infectat cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 53 de ani din Vaslui, care în noaptea de 21/22 aprilie a fost salvat in extremis după ce şi-a pus ştreangul de gât se află internat în stare foarte gravă la spitalul din Bârlad-unitate suport pentru pacienţi COVID-19, deşi nu este infectat cu noul coronavirus.

În noaptea de 21/22 aprilie, un bărbat din suburbia Gura Bustei, a municipiului Vaslui, a fost găsit spânzurat în apropierea locuinţei de către fratele său. În urma eforturilor echipajului de la Ambulanţa Vaslui, bărbatul în vârstă de 53 de ani, găsit în stop cardio-respirator, a fost readus la viaţă după aproape jumătate de oră de manevre de resuscitare. 

Transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, potrivit procedurilor, pacientului i s-a efectuat şi testul rapid pentru noul coronavirus, care a ieşit pozitiv. În ciuda marjei mari de eroare a testelor rapide, cadrele medicale din Vaslui au decis transferul la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, unitate suport pentru pacienţi COVID-19. Decizia a fost luată după ce, în urma examinării radiologice au fost descoperite şi anumite leziuni la unul dintre plămâni. 

Transportat la spitalul din Bârlad, bărbatul a fost internat în secţia de Terapie Intensivă, starea lui fiind una foarte gravă, de comă profundă. Surse medicale susţin că transferul pacientului, suspect de COVID-19, ar fi fost unul pripit, decis pe fondul panicii de a nu infecta alte persoane. 

La două zile după internarea la spitalul din Bârlad, unităţii medicale i-au fost comunicate rezultate testului molecular pentru COVID-19, care arată că bărbatul de 53 de ani nu este infectat cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, dată fiind starea gravă, pacientul se află internat şi în prezent în spitalul-COVID-19 din Bârlad, prognosticul medicilor fiind unul rezervat.

S-a spânzurat de supărare

Bărbatul de 53 de ani a recurs la gestul extrem urmare a şocului suferit, susţine fratele acestuia după ce cu o zi înainte a primit o amendă de 2.000 de lei, fiind surprins pe drum de un echipaj de poliţie fără a avea asupra sa declaraţie pe proprie raspundere. De condiţie modestă, cei doi fraţi locuiau împreună şi se întreţineau cu dificultate. 

Fratele a povestit că după primirea amenzii, bărbatul ”nu se mai putea linişti”. Înainte de a recurge la gestul extrem, l-a anunţat că iese în curte ”să se mai plimbe, să liniştească, pentru că nu poate adormi”. Văzând că nu mai revine în locuinţă, fratele a ieşit să-l caute. L-a găsit în ştreang, după magazia de lângă casă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au confirmat că în data de 20 aprilie, bărbatul de 53 de ani a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor privind circulaţia şi asta după ce cu două zile înainte bărbatul fusese găsit de drum tot fără adeverinţă.

„Persoana în cauză a fost depistată de un echipaj de poliţie şi în data de 18 aprilie, în afara perimetrului locuinţei, fără a avea declaraţie pe proprie răspundere, ocazie cu care s-a aplicat un avertisment. În data de 20 aprilie, aceeaşi persoană a fost identificată din nou în afara locuinţei, fără a deţine document care să justifice deplasare, ocazie cu care s-a aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 2.000 de lei”, a precizat Loredana Stavăr, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri