Bâlciul anual din Vaslui, fără parcuri de distracţie, dar plin de crâşme! Scandalul chiriilor alungă tradiţia GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bâlciul era gol
Bâlciul era gol

Chiriile percepute de Primăria municipiului Vaslui i-a alungat pe comercianţii de parcuri de distracţii din bâlciul anual care se organizează în perioada 1-8 septembrie. Ieri, negocierile pentru plata chiriilor s-au transformat într-un adevărat scandal între patronii de iujuri şi reprezantanţii Primăriei.

Dacă în ceilalţi ani, în cea de-a treia zi de bâlci era forfotă mare  în bâlci, anul acesta a fost mai linişte ca niciodată. Comercianţii nu s-au mai înghesuit să închirieze spaţii la bâlciul vasluian din cauza chiriilor mult prea mari percepute de Primărie.

Un alt motiv care îi nemulţumeşte pe administratorii agregatelor de divertisment este numărul prea mare de zile pentru care sunt taxaţi. „Reprezentanţii Primăriei Vaslui tratează totul cu prea mare ambiţie. O variantă foarte echitabilă era să plătim doar patru zile la chiria asta atât de mare, deoarece ne ia mult timp la montare şi demontare. Nicăieri în ţară nu se face ca aici. Dacă nu ne îneţelegem, eu de mâine (n.r. astăzi) strâng şi plec", s-a plâns Mihail Lichiardopol, unul din patronii unui mini parc de distracţii.

Bâlciul era gol

Preţuri de 12 ori mai mri faţă de alte oraşe

Primăria Vaslui percepe pentru organizarea bâlciului o chirie de 6 lei pe metru pătrat, un cost stabilit prin hotărâre de Consiliu Local. Comercianţii se plâng că la Vaslui sunt cele mai mari preţuri din ţară, în condiţiile în care ei se aşteaptă ca veniturile încasate să fie cu mult mai mici faţă de alte zone, din cauza sărăciei. „La Roman, spre exemplu, în funcţie de zonă, chiria a variat între 50 de bani şi 80 de bani. Aici e 6 lei, şi atunci mă întreb care e afacerea? Noi vrem să negociem, tocmai pentru că am cheltuit bani mulţi cu transportul până aici, dar dacă nu ajungem la o înţelegere plecăm. E primul an în care sunt hotărât să renunţ la Vaslui şi să plec direct la Gura Humorului", ne-a spus şi Constantin Potoceanu, un alt comerciant.

„Preţurile sunt aceleaşi de 4 ani, stabilite prin hotărâre de CL. Toată lumea vrea să îşi acopere cheltuielile, la fel şi noi. Nu au decât să plece, dacă asta vor. Nu putem să le punem la dispoziţie teren decât în condiţiile legale. Nu se poate să le luăm bani doar pe 3-4 zile, aşa cum vor, şi ei să stea 8 zile", a replicat viceprimarul Sorin Radu.

Până aseară, în bâlciul vasluian erau 58 de comercianţi care au acceptat condiţiile impuse de Primărie. Dintre aceştia, doar 5 erau patronii un spaţii de agrement, restul fiind cei care au terase şi tarabe industriale.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite