Avertizările meteorologilor s-au adeverit. Drumarii au patrulat non-stop, iar medicii de la ambulanţă  au intervenit la peste 30 de solicitări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să nu mai fie acuzate că au fost, din nou, luate prin surprindere, atât autorităţile, cât şi drumarii au lucrat în continuu pe toate drumurile din judeţul Vaslui. Nici medicii de la ambulanţă nu au avut parte de o noapte liniştită, ei fiind nevoiţi să intervină în peste 30 de situaţii.

Potrivit conducerii Comandamentului Judeţena de iarnă, ninsoare căzută în ultimele 24 de ore a făcut ca stratul de zăpadă să crească până la aproximativ 35-40 de centimetri, cea mai afectată zonă fiind sudul judeţului. De altfel, autorităţile din judeţul vecin, Galaţi, au decis încă de ieri să închidă DN 24D, una din rutele care leagă cele două judeţe. „El va rămâne închis pe termen nelimitat, atât timp cât va ninge viscolit şi se vor forma în continuare suluri de zăpada. Vor putea trece pe acest drum doar maşinile de intervenţie şi cele ale ambulanţei“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. În noaptea de 25 spre 26 ianuarie, drumarii au acţionat pe toate drumurile naţionale din judeţ, dar şi pe 27 de drumuri judeţene. 

Nici echipajele de la ambulanţă nu au avut o noapte liniştită. Potrivit unei informări ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, echipajele medicale au intervenit în 33 de cazuri, dintre acestea 5 solicitări fiin primite din partea unor viitoare mămici care trebuiau să nască. Ambulanţierii au mai transportat la spital şi doi copii care prezentau febră foarte mare, dar şi un bărbat de 67 de ani din Bârlad care a fost găsit în comă profundă, cu un traumatism cranio-cerebral cauzat, cel mai probabil, de o agresiune. 

Adăpost pentru oamenii străzii

De asemenea, medicii de la ambulanţă au mai fost solicitaţi să acorde prim ajutor şi în cazul a trei persoane fără adăpost, două dintre ele fiind găsite în Gara vaslui şi una în Gara Bârlad. Toate au fost transportate în adăposturile amenajate de autorităţi. 

În acest an, Primăria municipiului reşedinţă de judeţ a amenajat un adăpost pentru oamenii fără adăpost la una din clădirile din incinta Ştrandului Municipal. Astfel, că 20 de oameni ai străzii pot beneficia de consultaţii medicale, apă caldă, o masă caldă şi un pat.

Anul trecut, în cadrul adăpostului amenajat de Primăria Vaslui pe timp de iarnă pentru oamenii străzii, peste 30 de persoane au beneficiat de asistenţă şi îngrijire: 20 în zona Obor, şase în incinta Spitalului Vechi şi şase la Adăpostul de zi şi noapte pentru copiii străzii.

Citeşte şi:

Iarna grea a făcut prima victimă la Vaslui. O femeie a fost găsită moartă pe un drum de la marginea satului

Cele mai utile sfaturi date de poliţişti pentru un trafic rutier în siguranţă în condiţii extreme de iarnă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite